A politika olyan komoly tudomány vagy művészet, vagy a kettő egyvelege, amelyben nem szabad gyors véleményt alkotni. Nem foglalkoztam vele, nem is tanultam, nem is érdekelt soha, amennyit beszélgettem politikusokkal akár itthon, akár külföldön, arra jutottam, hogy ez egy másik műfaj. Amint ezt megértettem, még inkább távolodik az a gondolat, hogy ez egyáltalán érdekelhet-e. Egyszerűen egy teljesen más világ. A politikai karrier építése és fenntartása valójában komoly, kemény munka, és valljuk be, nem kevés színészi, előadói képességet is igényel.

A politikus a következő választásra gondol; az államférfi a következő nemzedékre. Az emberek a legjobb politikusokra szavaznak, aztán csodálkoznak, hogy rossz államférfiakat kaptak.

A politikai korrektség az ország egyik legnagyobb problémája. Sokan támadnak, nekem pedig egyszerűen nincs időm polkorrektnek lennem. Igazság szerint az országnak sem nagyon, mert éppen nagy bajban van. Veszítünk Kínával szemben és Mexikóval szemben is a gazdaságban és a határon egyaránt. Őszintén szólva, amit mondok…van amikor vicc, van amikor elszórakozunk rajta, de amit mondtam, azt megmondtam.

A politikusok csak a szűk, rövidtávú érdekeket látják. Ebből pedig mindig az jön ki, hogy nekem mihez van jogom, a másiknak meg nincs ugyanahhoz.

Engem soha nem érdekelt a politika. Sem a politikusok. Nálam mindig a futball volt az első, mindig csak erre és a családomra gondoltam. És soha nem ártottam bele magam semmibe.

Ha valamely kormányszék a sajtószabadságot eltörli, cselekedeteit a közönséges ítélet alá ereszteni fél, s aki ettől fél, annak cselekedetei igazságtalanok.