A vegetáriánusokkal kapcsolatban folyton emlegetett vashiány teljes értékű, kiegyensúlyozott növényi táplálkozás mellett egyáltalán nem probléma, viszont a húsevők dugig tömött vasraktárai gyakran okoznak gondott, amint most tanulmányok mutatják, mivel a szívinfarktusok arányát több mint kétszeresére emelik.

A lélek szempontjából fontos, hogy csak olyan ételt vegyünk magunkhoz, amelynek előállításában mindne ellenérzés nélkül az elejétől a végéig magunk is részt tudnánk venni. A legtöbb ember számára itt eleve kiesnek azok a teremtmények, amelyeknek arcuk van és anya szülte őket. Testünknek-lelkünknek egyszerűbb növényekre szorítkozni, amelyek nőnek, gyökeret eresztenek és virágot hoznak, vagyis csupa olyan dolgot tesznek, amit a Mars, a Bounty és a legtöbb édesség nem. Ezek nem is segítenek bennünket gyökeret verni és valódi lényünket felvirágoztatni.

Természetesen többre becsülendőek a növényi étkek, ezért is gondolom, hogy a vegetarianizmus helyesebb módszer a húsevés barbár szokásánál. Ha végre meg tudunk elégedni a növényi ételekkel és befejezzük jelenlegi helytelen cselekedeteinket, akkor a hallomásból ismert előnyök nem csak elméletek lesznek, hanem saját magunkon bebizonyosodott igazságok.

Három éve növényi alapú étrenden élek. Jobban érzem magam, mint valaha, kívül-belül megfiatalodtam. Akkor kezdődött, amikor sérült voltam, és a legjobb izomgyógyító étrendet kerestem.

Lassan elhagyom a húst és elmondhatom, hogy fantasztikusan érzem magam. (…) A hús egy nagyszerű fehérjeforrás, de nem az egyetlen. Megkaphatod babok, gabonák kombinációjából és persze kiegészítőkből. Az izmaid nem fogják tudni a különbséget.

Különböző okokból kifolyólag sokan fenyegetőnek érzik majd, hogy mostantól vegetáriánus, vagy épp vegán étrendet követünk. Ennek hátterében valószínűleg az áll, hogy szívük mélyén tudják, hogy saját étrendjük nem igazán egészséges és zavarja őket, hogy másvalaki képes egészségtelen táplálkozási szokásait feladni, míg ők képtelenek erre.