Az összes antik filozófia az élet egyszerűségére irányult és egy bizonyos fokú igénynélküliséget tanított. Ebben a tekintetben az a néhány vegetáriánus-filozófus többet tett az emberiségért, mint az összes új, és addig, amíg a filozófusoknak nincs elég bátorságuk ahhoz, hogy egy teljesen megváltoztatott életmódot keressenek, és saját példájukkal is igazoljanak, semmi értelme a mondanivalójuknak.

Az állatok vélt jogtalansága, az az őrület, mely szerint az ellenük elkövetett cselekedeteink morális jelentőség nélküliek, a nyugat egyenesen felháborító durvasága és barbarizmusa. Majd ha az az egyszerű és minden kétség felett álló igazság, miszerint az állatok lényegében teljesen ugyanazok, mint mi, eljut a néphez, csak akkor nem lesznek többé az állatok jognélküli lények. Itt az ideje, hogy a bennünk, és az állatokban egyaránt létező örök lény, mint olyan felismertté váljon, és védve és tisztelve legyen.

Ha az ember komolyan és őszintén keresi az erkölcsös utat, úgy az első, melytől el kell fordulnia, a húsétel. Hiszen eltekintve a szenvedélyek nyugtalanságától, melyet ez a táplálék okoz, a húsevés egyszerűen erkölcstelen, mert az erkölcsi érzékkel ellentétes tettet, a gyilkolást követeli.

Az emberi faj fejlődésében nagy haladás lesz, ha gyümölcsevőkké válunk, és a húsevők eltűnnek a Föld színéről. Attól a pillanattól kezdve, ha a véres húslakomákat és a hábórúkat legyőztük, minden lehetséges lesz a bolygónkon.