Három éve növényi alapú étrenden élek. Jobban érzem magam, mint valaha, kívül-belül megfiatalodtam. Akkor kezdődött, amikor sérült voltam, és a legjobb izomgyógyító étrendet kerestem.

Lassan elhagyom a húst és elmondhatom, hogy fantasztikusan érzem magam. (…) A hús egy nagyszerű fehérjeforrás, de nem az egyetlen. Megkaphatod babok, gabonák kombinációjából és persze kiegészítőkből. Az izmaid nem fogják tudni a különbséget.

Különböző okokból kifolyólag sokan fenyegetőnek érzik majd, hogy mostantól vegetáriánus, vagy épp vegán étrendet követünk. Ennek hátterében valószínűleg az áll, hogy szívük mélyén tudják, hogy saját étrendjük nem igazán egészséges és zavarja őket, hogy másvalaki képes egészségtelen táplálkozási szokásait feladni, míg ők képtelenek erre.

Néhány világklasszis sportoló felfedezte, hogy a zsírszegény, növényi alapú étrend szignifikánsan javítja a teljesítőképességet. Közéjük tartozik a vasember Dave Scott, a futó Carl Lewis és Edwin Moses, a teniszcsillag Martina Navratilova, a birkózó világbajnok Chris Campbell, valamint a hatvannyolc éves maratoni futó Ruth Heidrich.

A növényi alapú táplálékok fogyasztásának előnyei szerteágazóbbak és figyelemreméltóbbak, mint az orvostudományban alkalmazott bármely gyógyszeréi, vagy sebészeti beavatkozáséi.

Amint teljes egészében áttértem a vegán étrendre, az összes betegségem eltűnt. Magas vérnyomás, ízületi gyulladás, magas vércukor, puff, mintha ott sem lettek volna. Azelőtt élőhalottként tengettem az életemet, szart zabáltam, és pöfékeltem, mint Al Capone. Most viszont egészségesen étkeztem, és napi háromórás kardióedzéseket végeztem. A szélsőségek embere vagyok. Vagy jóga, vagy tű a vénába. Nincs középút.

Nem hiányzott a húsevés. Egyszer csaltam, és bekaptam egy falat marhahúst, de rosszul lettem tőle, és kihánytam. Mintha mérget nyeltem volna. Az a sok hús csak agresszívvá tett. A tejtermékektől felpuffadtam. Ehelyett sok babot ettem, Kiki pedig ízletes gyümölcs- és zöldségturmixokat készített nekem.