A mottóm ez: ’Excelsior’. Ősi szó ez, azt jelenti: felfelé, előre a nagyobb dicsőség felé. New York pecsétjén is ez áll. Haladj előre, de amikor eljön az idő, menni kell. Semmi sem tart örökké.

Hiszek a reinkarnációban. Hiszem, hogy azért vagyunk itt, hogy tanuljunk és fejlődjünk. Az alapján választjuk meg az életünket, hogy mi az, amit meg kell tanulnunk. Vannak emberek, akiknek nehezebb leckékkel kell megküzdeniük, mint másoknak.

Az új gondolatok új döntéseket eredményeznek. Az új döntések új viselkedéshez vezetnek. Az új viselkedés új élményekhez vezet. Az új élmények új érzelmeket hoznak létre, az új érzelmek és érzések pedig arra ösztönöznek, hogy új módon gondolkodjunk. Ezt hívják “evolúciónak”. Személyes valóságunk és biológiánk is – agyi áramköreink, belső kémiánk, génkifejeződésünk, végső soron egészségi állapotunk – meg fog változni az új személyiségünk, az új létállapotunk következtében. És mindez az új gondolattal veszi kezdetét.

Manapság emberek milliói keresnek alternatív kezelési módokat egészségi állapotuk javítására (anélkül, hogy konzultálnának orvossal, vagy vakon szednék a gyógyszereket), és tapasztalnak figyelemre méltó eredményeket. Mások papok, lelkészek vagy rabbik áldása nélkül mélyednek el az ősi vallások, a teológia és a valóság természetének megértésében. Ezeknek a vizsgálódásoknak köszönhetően olyan mélyreható és titokzatos tapasztalatokban van részük, ami pozitívan befolyásolja életük hátralévő részét.