Lehet szíve, üthet keményebben és lehet erősebb, de nincs nálam okosabb harcos.

(Oscar de la Hoya-ról)

Az a helyzet, hogy Floyd Mayweather soha nem ijedt meg Manny Pacquiaotól! Soha! Ő pedig olyanokkal bunyózik, akik már elbuktak ellenem és közben azt mondja, én félek tőle!

Könnyen alakítható bokszoló vagyok, több súlycsoport közt is tudok váltogatni – ez nem okoz gondot nekem.

Nem szeretem az ilyen virtuális harcokban összehasonlítani magam a boksz legendáival, mert tiszteletlenségnek tartom. A válaszom, hogy megvernék minden embert, akit ember szült, de nem mondanám ezt a múlt hőseiről. De mélyen belegondolva nem hiszem, hogy bármelyik múltbéli harcos legyőzne engem. Azt gondolom, hogy én vagyok a valaha élt legnagyobb harcos, bármelyik generációból.

A legjobb időszakomban azt gondoltam, hogy én vagyok a legnagyobb harcos Akhilleusz óta, a Háború Művészete révén, Isten kezdete óta, az idők kezdete óta – legyőzhetetlen vagyok. És, ha vannak olyan harcosok, akik nem így gondolkodnak, akkor baj van velük.

Sokan nem értik, hogy nem a méret és a stílus a legfontosabb a ringben, a harcos morálja vezet a győzelemhez. Az elhatározás, az akarat, a nyerési vágy az, ami bajnokká teszi.

Egy Tyson Fury méretű fickó ellen agresszívnak kell lenni, mozgatni a fejed és elérhetetlennek lenni, mert ha megállsz egy ilyen méretű ember ellen, akkor könnyű célpont leszel. Támadnod kell, használni a szögeket és távol maradni az ütőtávjától. Közel kell lenned, nem lehetsz olyan távolságban, ami lehetővé teszi a nagyobb bunyósnak, hogy elkapjon.

Tízéves lehettem, amikor nevelőapám levitt a KSI edzőtermébe. Mindenáron kemény legényt akart faragni belőlem, talán azért, mert ő maga nem volt az… Tartottam a boksztól, persze, hogy tartottam, de hát tízévesen ki nem tart? Az embernek ilyen gondolatok járnak a fejében, hogy majd jól orrba vágnak, és fájni fog, meg minden. Nos hát, ahogy kell, mindjárt az első edzésen jól orrba is vágtak, és nagyon fájt, de engem nem érdekelt, azonnal magába szippantott az edzőterem varázslatos légköre. Rögtön ráéreztem, hogy ezt a sportágat nekem találták ki, komolyabban mással nem is próbálkoztam, sem azelőtt, sem azóta. Persze volt, hogy elpityeredtem egy-egy nagyobb maflás után, édesanyám féltett is, de aztán belenyugodott, hogy bokszoló lesz belőlem, mert látta, mennyire imádom az ökölvívást.

Ha Lewis és Tyson találkoznak, akkor az egy mismatch lesz. Lewis túl jó és túl nagy Tyson számára .

Lennox Lewis a legtehetségesebb nehézsúlyú a világon, de a legnagyobb csalódás is. Szerencsés vagyok, hogy megtaláltam a tökéletes nehézsúlyút, három hónap alatt olyan lesz, amilyennek szeretném…. Az az ideám, hogy egy nagyméretű Sugar Ray Robinsonná teszem. Robinson az általam legcsodáltabb harcos. Lennox lehet az én Sugar Ray Robinsonom.