Ha nem tudod kiűzni az életedből a zavaró tényezőket, akkor képtelen leszel koncentrálni arra, hogy bajnok legyen belőled. Miután abbahagytam a füvezést, onnantól kezdve fejlődtem igazán.

Amikor valaki azért nem hajlandó megküzdeni valakivel, mert azt mondja, hogy úgyis jobb nála, akkor az nem igazi nagyság. Ha én csak olyanokkal küzdöttem volna, akiknek a stílusa fekszik nekem, akkor mindegyikben nagyszerűnek tűntem volna. Nem akartam kötelek közé lépni Larry Holmes, Vaughn Bean vagy John Ruiz ellen, de mégis meg kellett küzdenem velük. Nem utasíthatok el egy meccset, amikor tudom, hogy fel kell küzdenem magamat a rangsorban. Sohasem tudtam volna bebizonyítani nagyságomat, ha az akkori nagyok közül senki sem állt volna ki ellenem.

Amikor felhagyok az ökölvívással, nagyon fiatalnak fogok számítani az üzleti életben. Amikor befejezem, képes leszek egy új szerepbe lépni.

Sokszor előfordult már, hogy egy bokszolót nézve úgy gondoltam, hogy milyen könnyen tudnék elleni nyerni. Ez egészen addig tartott, amíg ténylegesen kötelek közé nem kellett lépnem ellene.

Nem vagyok olyan nehéz, mint Lennox Lewis, Buster Douglas vagy George Foreman, mégis jó meccseket vívtam. Soha nem érdekelt a súlyom.

Mike Tyson egy olyan filmben akart szerepelni, amelyben megküzdünk egymással, de én úgy gondoltam, hogy ez egy rossz ötlet. Nem voltam már fiatal, de ahhoz igen, hogy meghaljak. Megköszöntem neki, és mondtam, hogy szerintem ez nem egy jó ötlet. De továbbra is hívogatta a filmstúdiót, hogy egy olyan filmben akar szerepelni, amiben egymással bunyózunk.

A profiboksz végén, amikor véresre verik egymást, kihirdetik az eredményt, az egyik győzött, a másik vesztett, utána a két bokszoló összeölelkezik… Tudod, miért? Mert nekik a boksz a fontos. Amíg csak tudom, megütöm, de amikor arról van szó, hogy na, itt a vége, akkor nincs más.

Jó bokszoló voltam. Nem kiváló, de azért jó. Szerettem azokat a napokat, amikor a haverjaimmal összegyűltünk, és két órán át keményen edzettünk.

Az, hogy valaki egy csúcsfelszereltségű helyen edz, még nem garantálja, hogy bajnok is lesz. Viszont ha egy pincében készül, nagy az esélye, hogy bajnokként hagyja el azt a helyet.

A súlycsoportváltás során nem voltak problémák, egyszerűen átköltöztem nehézsúlyba, és kész. Gyakorlatilag semmi sem változott a felkészülés során, csak még keményebben kezdtem dolgozni. Másként, és keményebben, hogy készen álljak a nagyfiúk ellen. Amatőrként többször előfordult, hogy az olimpia vagy a világbajnokság előtt 91 kiló helyett a legmagasabb súlyban indultam, és 100-105 kilós ellenfelekkel küzdöttem. És nem csak én tettem így, hanem Lomacsenko, Gvozdyk és az ukrán aranycsapat többi tagja is sokszor eggyel feljebb bokszoltak.

Azt kell mondanom, hogy Tyson Fury egy kiszámíthatatlan bokszoló. A mentalitása és boksztudása elég jó ahhoz, hogy nyerjen Joshua ellen. De ez boksz, így nem lehet megjósolni, hogy mi fog történni, vagy hogyan fog végződni egy küzdelem.

Usyk egy pokoli harcos. Az, hogy ez a fickó legyőzött engem, jelzi, hogy milyen kemény munkát végzett, kérem, tapsolják meg a nehézsúlyú világbajnokot!

Nagyon élvezem a kemény edzéseket, a nyomást rajtam nagyon szeretem, de ezt biztos nehéz elképzelni. Valószínűleg kicsit kattant vagyok.

Az igazság az, hogy voltak rossz mérkőzéseim. de legalább megnyertem azokat is. Ezek után a meccsek után sokan kezdtek el kritizálni, de egyikük sem volt a helyemben, és egyikük sem közelítette meg az én teljesítményemnek a 10 százalékát sem. Azok kezdtek el kritizálni, akik a lábnyomomba nem érhetnek, már bocsánat a kifejezésért. Ezeket mind elnéztem, mind eltűrtem. Arra viszont büszke vagyok, hogy a profi ökölvívásban Magyarországon nincs olyan, aki csak egy kicsit is megközelítené, amit elértem. Két súlycsoportban voltam világbajnok. A WBO övemet öt évig őriztem, majd veretlenül adtam le. Ez kicsit nekem elégtétel mindenért.

Legnépszerűbb szerzők

A. J. Christian (86) Ady Endre (47) Agatha Christie (35) A kis herceg (41) Albert Einstein (38) Arisztotelész (100) Arnold Schwarzenegger (60) Audrey Hepburn (41) A zöld íjász (37) Bagdy Emőke (43) Barabási Albert-László (47) Benjamin Franklin (62) Blaise Pascal (50) Bob Proctor (40) Bonaparte Napóleon (62) Brian Tracy (48) Bruce Lee (87) Buddha (71) Bud Spencer (98) Carl Gustav Jung (64) Carl Sagan (54) Cobra Kai (37) Cristiano Ronaldo (77) Csernus Imre (104) Csitáry-Hock Tamás (168) Dale Carnegie (38) Dexter (100) Donald Trump (50) Eckhart Tolle (73) Ezel - Bosszú mindhalálig (132) Fekete István (96) Fernando Alonso (37) Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij (51) Fodor Ákos (135) Fredrik Backman (50) Friedrich Schiller (45) Graham Greene (39) Gárdonyi Géza (35) Helen Keller (34) Henry Ford (36) Hermann Hesse (60) Hioszi Tatiosz (44) Honoré de Balzac (36) Illyés Gyula (37) Jim Morrison (48) Joe Dispenza (46) Johann Wolfgang von Goethe (290) Jókai Mór (63) József Attila (37) Kepes András (56) Kimi Raikkönen (40) Kodály Zoltán (40) Konfuciusz (52) L. Ron Hubbard (87) Laurell Kaye Hamilton (45) Lewis Hamilton (49) Lucius Annaeus Seneca (38) Mahatma Gandhi (54) Marcus Tullius Cicero (35) Marilyn Monroe (44) Mark Twain (39) Matthew McConaughey (41) Max Verstappen (41) Meryl Streep (50) Miguel de Cervantes (45) Mike Tyson (110) Moldova György (54) Márai Sándor (112) Máté Gábor (orvos) (40) Móricz Zsigmond (50) Müller Péter (95) Napoleon Hill (103) Náray Tamás (59) Oprah Winfrey (60) Oravecz Nóra (35) Orbán Viktor (81) Oscar Wilde (36) Osho (37) Paulo Coelho (217) Pelé (38) Polcz Alaine (41) Puzsér Róbert (35) Rabindranath Tagore (49) Radnóti Miklós (40) Sadhguru (64) Scott Jurek (46) Stephenie Meyer (37) Stephen King (55) Szent-Györgyi Albert (43) Született feleségek (34) Teleki Pál (38) The Originals – A sötétség kora (52) Vavyan Fable (105) Vekerdy Tamás (79) Voltaire (42) Wass Albert (70) William Shakespeare (44) Winston Churchill (60) Zig Ziglar (50) Ákos (56)