Az igazság az, hogy voltak rossz mérkőzéseim. de legalább megnyertem azokat is. Ezek után a meccsek után sokan kezdtek el kritizálni, de egyikük sem volt a helyemben, és egyikük sem közelítette meg az én teljesítményemnek a 10 százalékát sem. Azok kezdtek el kritizálni, akik a lábnyomomba nem érhetnek, már bocsánat a kifejezésért. Ezeket mind elnéztem, mind eltűrtem. Arra viszont büszke vagyok, hogy a profi ökölvívásban Magyarországon nincs olyan, aki csak egy kicsit is megközelítené, amit elértem. Két súlycsoportban voltam világbajnok. A WBO övemet öt évig őriztem, majd veretlenül adtam le. Ez kicsit nekem elégtétel mindenért.

Ez az igazság, befejeztem.  Mindenkinek megvan a maga pillanata. Boldog és egészséges vagyok, ép az agyam, és tudok beszélni. Csodálatos feleségem és hat gyermekem van, rengeteg övet szereztem, sok pénzt kerestem, és számos sikert elértem. Miért csinálnám tovább? Az ökölvívás veszélyes sport, egy ütés mindennek a végét jelentheti. Akkor szállok ki, amikor még nyeregben vagyok. Én vagyok a második nehézsúlyú világbajnok, aki veretlenül fejezi be. Rendkívül boldog és elégedett vagyok azzal, amit elértem.

Ha azt gondolod, hogy te vagy a legjobb akkor ne udvarias legyél és ne lábujjhegyen mászkálj Canelo körül, minden interjúban kifejezve, hogy mennyire tiszteled. Neked szükséged van egy kis Trash Talk-ra, szidd az anyját, azt tudjuk, hogy arra ugrik! Legyél olyan mint Roberto Duran és mond meg neki, hogy ide figyelj a k*rva anyádat, írd alá azt a kib*szott szerződést és bunyózzunk végre.

Azzal bokszolok, akit éppen elém hoznak. Itt van Whyte, aztán jöhet a kisegér Usyk, akit nagyon szeretnék beküldeni a csapdába. Vissza akarom paterolni nehézsúlyból a középsúlyúak közé. Mert egy középsúlyú. Joshua egy testépítő, egy fabaktát sem ér az egész gyerek. Mondhatják, hogy Usyk mennyire jó, szerintem meg nem az. Verjen meg egy normális bokszolót. Chisora, a felhozóemberek díszpéldánya ellen majdnem megdöglött. Aztán jött ez a testépítő, aki nyomokban sem emlékeztet bokszolóra, ezzel is megszenvedett. Majd ha egy tisztességes bokszolót legyőz, akkor lesz bajnok. Ha engem meg tud verni, akkor azt mondom, tényleg ér valamit, de jelenleg nem tartom semmire.

Joshua egy rakás szerencsétlenség, egy mihaszna alak. Ahogy szintet lépett, egyből képen vágták, aztán elment Amerikába, hogy egy kis zsírdisznó kiüsse, aki ráadásul egy héttel a meccs előtt tudta meg, hogy etetés van. Nagy bunyós? Ne má’! Haszontalan semmirekellő inkább. Jön egy feleakkora csávó, mint ő, aztán simán kibokszolja. Egy rakás szerencsétlenség, a következő meccsén ugyanúgy nem fog tudni semmit kezdeni Usykkal, mint elsőre és le is húzhatja a karrierét a klotyón. Usyk egy kiváló cirkálósúlyú bokszoló, de üthető és összességében véve nem egy nagy szám. Kicsi, de nem túl gyors, technikailag mondjuk rendben van, és emellett a nyominger Joshua mellett egy Muhammad Alinak látszik.

Felhívom, és néha azt mondom, „mi van veled AJ, hogy vagy?”. Néha piszkáljuk egymást, én azt mondom, hogy kiütöm őt, amire ő is azt mondja, hogy ki fog ütni. Erre persze azonnal azt mondom, hogy a legutolsó produkciója alapján sokat kell javulnia ahhoz, hogy kiüssön.

Olyan ellenfelem volt, aki egyetlen ütéssel lekapcsolja bárkinél a pilácsot. Talán minden idők legkeményebb ütője Deontay. Én viszont mindenből felállok. Mindig. Nagyon büszke vagyok ezekre a meccsekre, különleges mérkőzések voltak, amiket Deontay és én lenyomtunk, a legnagyobbak között tartják őket számon. Jó tanulópénz volt mindkettőnknek és segített, hogy jobb emberek legyünk. Deontay és én is.

Lassan a hetvenedik évembe lépek, de harmincötnek érzem magam. A lendületességemből nem veszítettem, gyors bokszoló voltam, s nagyon kemény. Ha kell, felveszem a kesztyűt, hogy megmutassam, mit, miként kell csinálni. Nem elég elmagyarázni egy szabályos jobb- vagy balegyenest, látnia is kell azt a gyereknek.

Elképesztő sok munkát követően kerültem a világ tetejére. Hiszem, jelenlegi ökölvívóink is képesek lehetnek hasonlóra, ha tesznek érte.

Tehetségeink most is vannak, de melléjük megfelelő szakedzők kellenek. Az alapokra megtanítják a srácokat, de az a plusz hiányzik, amitől ismét sikeresek lehetnénk. Ideális felállás lenne, hogy a fiatal trénerek mellett idősebb, tapasztalt sportolók segítsenek meglátásaikkal. Meg kell tanítani, hogy ez nem bunyó vagy boksz, ez ökölvívás, vagyis technikai és taktikai sport.