A boksz szórakoztatás is, ezért egy sikeres harcosnak nem csak nyernie kell, hanem izgalmas módon kell nyernie.

A korai éveiben, úgy gondolom, hogy Tyson bárkit megvert volna Alit kivéve, beleértve Listont, Rocky Marcianót és Joe Louist is. Miután láttam ezeknek a bunyósoknak a felvételeit, azt gondolom, hogy annyira fenyegető légkört vitt volna a ringbe a 20-as évei elején, amikor igazán koncentrált volt, hogy elegendő lett volna a győzelemhez. Ali azonban őt is túl dolgozta volna, csak úgy, mint karrierje során a jóval nagyobb és erősebb bunyósokat. Ali használta az agyát a ringben és a legjobb formájában a valaha volt leggyorsabb kezei voltak. Tyson gyilkos volt a szorítóban, de Alit túlgondolni, az egy más dolog. Nem a semmiért hívták a „legnagyobbnak”. Alinak mindenre volt válasza, és azt hiszem ugyanezt tette volna Tysonnal is. De szoros lett volna.

A vereség egy olyasvalami, amit nem akarok megszokni, de a boksz egy érzelemmentes üzlet, és Floyd Mayweather megmutatta, hogy minden idők egyik legnagyszerűbbje.

Nagyon sok minden kell ahhoz, hogy jó legyél. Vannak olyan pillanatok, amikor be van csukva a szemed, teljesen ki vagy fáradva, de még mindig kell menned néhány menetet. Van egy hang a fejedben, ami azt mondja, hogy – Ezt csináld meg most. És te nem mondhatod azt, hogy – hadd jöjjek vissza később.

Lehet szíve, üthet keményebben és lehet erősebb, de nincs nálam okosabb harcos.

(Oscar de la Hoya-ról)