Az, hogy valaki egy csúcsfelszereltségű helyen edz, még nem garantálja, hogy bajnok is lesz. Viszont ha egy pincében készül, nagy az esélye, hogy bajnokként hagyja el azt a helyet.

Szeretem a zöld színt, a WBC öve is zöld színű, szóval alig várom, hogy megkaparintsam azt az övet.

A súlycsoportváltás során nem voltak problémák, egyszerűen átköltöztem nehézsúlyba, és kész. Gyakorlatilag semmi sem változott a felkészülés során, csak még keményebben kezdtem dolgozni. Másként, és keményebben, hogy készen álljak a nagyfiúk ellen. Amatőrként többször előfordult, hogy az olimpia vagy a világbajnokság előtt 91 kiló helyett a legmagasabb súlyban indultam, és 100-105 kilós ellenfelekkel küzdöttem. És nem csak én tettem így, hanem Lomacsenko, Gvozdyk és az ukrán aranycsapat többi tagja is sokszor eggyel feljebb bokszoltak.

Azt kell mondanom, hogy Tyson Fury egy kiszámíthatatlan bokszoló. A mentalitása és boksztudása elég jó ahhoz, hogy nyerjen Joshua ellen. De ez boksz, így nem lehet megjósolni, hogy mi fog történni, vagy hogyan fog végződni egy küzdelem.

Usyk egy pokoli harcos. Az, hogy ez a fickó legyőzött engem, jelzi, hogy milyen kemény munkát végzett, kérem, tapsolják meg a nehézsúlyú világbajnokot!

Nagyon élvezem a kemény edzéseket, a nyomást rajtam nagyon szeretem, de ezt biztos nehéz elképzelni. Valószínűleg kicsit kattant vagyok.

Az igazság az, hogy voltak rossz mérkőzéseim. de legalább megnyertem azokat is. Ezek után a meccsek után sokan kezdtek el kritizálni, de egyikük sem volt a helyemben, és egyikük sem közelítette meg az én teljesítményemnek a 10 százalékát sem. Azok kezdtek el kritizálni, akik a lábnyomomba nem érhetnek, már bocsánat a kifejezésért. Ezeket mind elnéztem, mind eltűrtem. Arra viszont büszke vagyok, hogy a profi ökölvívásban Magyarországon nincs olyan, aki csak egy kicsit is megközelítené, amit elértem. Két súlycsoportban voltam világbajnok. A WBO övemet öt évig őriztem, majd veretlenül adtam le. Ez kicsit nekem elégtétel mindenért.