Csak akkor érzed magad igazán boldognak, amikor előre haladsz. Lépésenként, mégpedig valami olyan dolog felé, amelyet fontosnak tartasz.

Sok ezernyi sikeres embert kérdeztek ki arról, mire szoktak gondolni legtöbbször. Azt szokták válaszolni, hogy arra gondolnak, mit akarnak, és hogy miként akarják azt elérni.

Irtsd ki a kudarc nyelvezetét a szótáradból. Sose kezdj mondatot úgy, hogy “Jó, megpróbálom” vagy hogy: “Megteszem, ami tőlem telik”. Ezek a kifejezések ugyanis már előre igyekeznek kifogást találni az esetleges kudarcra. Ha valaki azt mondja: “Megpróbálom akkorra megcsinálni”, valójában azt akarja mondani: “Világos jelzést adok neked, hogy nem fog sikerülni. Nem fogom megcsinálni időre. Nem okolhatsz engem, ha nem készül el.”

A tökéletesen jól működő emberek egyik legfontosabb ismertetőjegye, hogy sosem panaszkodnak, és sosem magyarázkodnak. Sosem keresnek kifogásokat, és nem is próbálják igazolni viselkedésüket. Megteszik vagy nem teszik meg, amit akarnak, de nem nyavalyognak, amiért beragadtak a dugóba, és nem próbálják felhozni a kifogások széles tárházát, amelyekkel a gyenge emberek igyekeznek igazolni késésüket.

A legrosszabb betegség, ami a sikert legtöbbször aláássa és ellehetetleníti, az akut kifogásitis, más néven a “kifogásgyártó mirigyek heveny gyulladása”. A siker szempontjából ez a betegség minden esetben halálos.

Mivel az általad véghezvitt pozitív és negatív dolgok 95 százalékát a szokásaid irányítják, ha csodás jövőt akarsz magadnak, ennek titka az, hogy új szokásokat alakítasz ki, amelyek összhangban vannak azzal az emberrel, akivé válni szeretnél, és azokkal a dolgokkal, amelyeket el akarsz érni.