Bárki képes súlyokat emelni, felüléseket csinálni. A muay thai azért élvezetes, mert rohadt nehéz! Folyton magad előtt tartani a karod, ütni, könyökölni, magasan, sípcsontra, térddel rúgni. Rengeteg benne a koordináció, a mozgás és a technika.

Semmy Schilt a legkeményebb ellenfél, akivel valaha is küzdöttem. A technikája nem kiemelkedő, de hihetetlenül magas és szinte fel kell ugranod, hogy elérd a fejét. Ez néha meglehetősen nehéz.

Gyakorlott harcművészként elég jó volt mindig is a mozgáskoordinációm, sosem volt gondom a mozdulatok betanulásával. De az igazi kardozós filmem a Leszámolás Kis-Tokióban volt; abban egy igazi szamurájkarddal is játszhattam. Egy igazi japán mestertől tanultam a kardforgatás rejtelmeit.

Sok úgynevezett fejlettebb technika valójában csak egyszerű mozdulatok nagy sebességgel és pontossággl kivitelezve. A haladó edzés titka egyetlen dolog:  nagyon sok ismétlés.

Minden oktató a saját stílusa felé elfogult, természetesen mindegyik azt mondja az ő stílusa a többi fölött áll. Sokszor mondták már viszont: az oktató csak annyira jó amennyire a tanítványai, akiket oktatott.

A fizikai tulajdonságok, a pszichológiai állapot és a törvények ismeretének fejlesztése, az önvédelem érdekében. A cél a fizikai sérülés elkerülése, a szeretteid védelme a törvény keretein belül, bármilyen eszközzel ami ehhez szükséges.