Nagyon fiatalon kezdtem játszani, a tapasztaltabb futballisták példája mindig nagyon fontos volt számomra. Ezért később én is próbáltam utat mutatni a fiataloknak azokban a csapatokban, ahol játszottam. Sajnos ez nem mindig lehetséges, néha a pillanat hevében eluralkodnak rajtunk az érzelmek.

Az egész pályafutásom alatt próbáltam megadni a tiszteletet a kollégáimnak, az ellenfeleimnek és az edzőimnek. Ez semmit sem változott, ahogy én sem változtam.

Igaz, hogy a múltbéli dolgoknak a múzeumokban a helyük, de szerencsére a futball nem felejt, ahogyan én sem. A történelmet nem lehet kitörölni, ráadásul folyamatosan íródik, ezért kitartóan és kemény munkával kell együtt dolgozni mindennap. Akik ezt nem értik meg, azok soha nem is fognak dicsőséget és sikert elérni

A kritika a labdarúgás része. 36 éves vagyok, mindent megnyertem, úgyhogy aggódnom kellene az emberek miatt, akik negatív dolgokat mondanak rólam? Igazából nyugodtan alszom esténként és tiszta lelkiismerettel hajtom álomra a fejem. Így is fogom folytatni, mert be fogom fogni a kritikusaim száját és címeket fogok szerezni.

Aki ismer, az tudja, hogy a Manchester United örök szerelem számomra. Fantasztikus éveket töltöttem a klubnál, amik aranybetűkkel íródtak be a történelembe. Nem tudom leírni, mit érzek akkor, amikor arra gondolok, hogy újra visszatérek az Old Traffordra. Ez egy valóra vált álom.

Sokat tanultam Michael Jordantől, ahogyan mindenkitől, aki valamiben kiváló, és ilyenkor nem kizárólag a sportról beszélek. Szeretek olyan könyveket olvasni, amelyek Nobel-díjas emberekről szólnak, arról, hogy miket fedeztek fel vagy találtak ki, esetleg fejlesztettek. Ezeknek az embereknek a Nobel-díj olyan lehet, mint nekem az Aranylabda. Ezért van, hogy szeretem tudni, miért találtak ki valamit, és hogy valósították meg elképzeléseiket.

Azért vagyok ma az, aki, mert okos emberek vesznek körül, akik szeretnek és inspirálnak. Minden nap tanulok valamit tőlük. Minden ismerősömtől a legjobbat próbálom megtanulni.

19-20 évesen fogtam fel, hogy a labdarúgás számokból, trófeákból, rekordokból áll, nem csupán abból, hogy mit mutatsz a pályán. Ha nyerni akarsz valamit, akkor gólokat kell szerezned. Ez a legfontosabb dolog a futballban azután, hogy a csapattal nyertél. Ez a két dolog viszont erősen kapcsolódik egymáshoz. Ezt a felismerést a fejlődésem folyamán beleépítettem a játékomba és a gondolkodásomba.

Habár nem hiszek abban, hogy valami tökéletes lehet, mégis azt akarom, hogy azzá váljak, vagy legalábbis közel azzá.