A pankráció fizikai színészet. A küzdőtér az én Broadway-m. Az én operaházam. Nyolc-kilenc kamera szegeződik rád, élőben megy a közvetítés. Sosem intéztem el annyival a szerepem, hogy én vagyok a legnagyobb fickó. Mindig nagy műgonddal dolgoztam ki a szövegeimet. És mindig ahhoz igazítottam a sódert, hogy aznap este milyen a közönség energiája az arénában. A komédiának helye van a ringben. A kamera előtt aztán lejjebb kellett venni a nagy gesztusokból. Ott már nem lelátóknak játszik az ember.

Amikor valamit a legjobban csinálsz az életedben, nem igazán akarod feladni azt, és számomra ez a tenisz.

Amíg a testem enged játszani, amíg a családom elenged, amíg sikeres vagyok, és amíg örömet okoz az utazás, addig folytatom.

Imádok búvárkodni. 40 méteres mélységig van képesítésem, de ez elég is, mivel ennél mélyebben már úgysem látni semmit. Néhány haverom eléggé fél tőle, hiszen elég mélyre kell merülni. De az egyik legjobb barátommal minden vizsgát együtt csináltunk meg. Szóval a nyári szünetben tudunk búvárkodni is.

Óvatosnak kell lenni, mert abban a pillanatban, hogy elhiszed magadról, te vagy a legjobb, és a hétfőt, keddet, szerdát csak azzal töltöd, hogy sütkérezel a népszerűségben, mert nyertél a hétvégén, egy másik versenyző, aki nem pazarol energiát ilyesmire, szép csendben eléd kerül. Vagyis a győzelem utáni hétfő reggel inkább azon kell gondolkodnod, hogyan tudnál még jobb lenni a következő versenyen.

A Forma–1 sok szempontból nem normális. Végső soron az egész csak üzlet. Ha a normális életről van szó, ennek ahhoz nem sok köze van. Sok időt vesz el az életünkből, de nem ez az első számú az életben. Vannak fontosabb dolgok is a Forma–1-nél.

Ha képes vagy egy gokartot baleset nélkül irányítani, akkor egy normál autóval is képes vagy ugyanerre. És manapság ez könnyebb is, mivel az autók többsége már automata váltóval van fölszerelve. Nekem még magamnak kellett váltanom, amikor kezdtem az autóvezetést, Robinnak már nem kell.

Fogalmam sincs, hogy van-e speciális génjük a finneknek. Egy biztos: az autósport, különösképpen a rali rendkívül népszerű Finnországban. Nálunk a fiatalok már korán lehetőséget kapnak az autóvezetésre és a gyakorlásra. Tízévesen már mehetsz, és keresztülszelheted autóval a vidéket. Senkit sem zavarsz, főleg ha vidéken is laksz, ahogy az esetemben is volt. Ez azt jelenti, hogy mi jól felkészülünk az autóvezetésre