Egy este a feleségem paprikát adott vacsorára, amit nem volt kedvem megenni, de nem volt elég bátorságom ezt mondani. Nézve a paprikát az jutott eszembe, ezt a növényt én még sosem próbáltam ki, és azt mondtam a feleségemnek, hogy ezt inkább elviszem a laboratóriumba ahelyett, hogy megegyem, és még aznap éjjel tudtam, hogy ez egy kincsestárháza a C-vitaminnak.

Nagyon kitartó és konok ember vagyok, orvoshoz nem megyek. Van sok doktor barátom, kapok tőlük tanácsokat, a hasznosokra odafigyelek.

Nemcsak az olyan, negatív érzelmek elkerülésére kell koncentrálnunk, mint a félelem vagy a harag, hanem tudatosan mélyen átérzett, pozitív érzelmeket kell kultiválnunk magunkban, mint például a hála, az öröm, az izgalom, a lelkesedés, az elragadtatás, az áhítat, az inspirálódás, a rácsodálkozás, a bizalom, a nagyrabecsülés, a kedvesség, az együttérzés és a magabiztosság, hogy a lehető legnagyobb mértékben növelni tudjuk az egészségünket.

Tudatunk eszközei – beleértve hiedelmeinket, imáinkat, gondolatainkat, szándékainkat és hitünket – gyakran sokkal nagyobb hatással bírnak egészségi állapotunkra, élettartamunkra és boldogságunkra, mint a génjeink.

Azt tapasztaljuk meg, amiben hiszünk, és az egészség kapcsán ez azoknak a csodálatos gyógyhatású vegyületeknek a révén valósulhat meg, amelyeket testünk automatikusan és pontosan a gondolatainkhoz igazít.

Manapság emberek milliói keresnek alternatív kezelési módokat egészségi állapotuk javítására (anélkül, hogy konzultálnának orvossal, vagy vakon szednék a gyógyszereket), és tapasztalnak figyelemre méltó eredményeket. Mások papok, lelkészek vagy rabbik áldása nélkül mélyednek el az ősi vallások, a teológia és a valóság természetének megértésében. Ezeknek a vizsgálódásoknak köszönhetően olyan mélyreható és titokzatos tapasztalatokban van részük, ami pozitívan befolyásolja életük hátralévő részét.

A vonzás törvénye szerint nem úgy szűnik meg a betegség, ha harcolsz ellene. Egy ilyen küzdelem során a betegséggel vívott harcra koncentrálsz, márpedig azt vonzzuk, amire koncentrálunk. Hagyd hát, hogy az általad kiválasztott orvosok végezzék a dolgukat, te pedig összpontosíts az egészségre. Gondolataid az egészségről szóljanak. Szavaid az egészségre vonatkozzanak. És képzeld magad elé, hogy tökéletesen jól vagy.

Azt gondolom, hogy az élet és az egészség megértésének egyik legfontosabb kulcsa annak elfogadása, hogy bár azt tanították nekünk, mégis higgyük el, hogy nem vagyunk a génjeink áldozatai.