A kedvesség és a szeretet az egyik legfontosabb dolog az életben, és nagyon becses kincs. Igyekezz, hogy soha ne bántsd meg azokat, akiket szeretsz! Mindnyájan követünk el hibákat – néha szörnyűeket -, de légy azon, hogy soha ne bánts meg senkit önző okokból!

A világ legkönnyebb dolga másoknak tanácsokat adni. A legnehezebb: nem adni. Még ha a tanácskérő a barátod is, általában azt akarja hallani, ami mellett már döntött. Ha úgy érezzük, tanácsot kell adnunk valakinek, tanácsoljuk neki azt, amit csinálni akar, vagy hallgassunk. Azt hiszem, a tanács az egyetlen dolog, amit áldásosabb kapni, mint adni.

A nőknek szóló tanácsom általánosságban valahogy így hangzik: még ha kilenctől ötig is melózol valahol, tekints úgy magadra, mint a főnökre. Ne legyél arrogáns, de mindig legyél tudatában annak, mit akarsz – és ne hagyd, hogy mások csinálják a dolgodat a tudtod nélkül

Mai ember, minden idők legvadabbikának embere, próbálj mindenek előtt ember lenni, s ha felfogtad, mit jelent embernek lenni, csak akkor törődhetsz hazával, társsal és baráttal.

Ember, a világból csak
A sajátod érdekel,
A szükség határát, ó, ritkán hagytad el.
Azon túl szintén van világ,
Gondolhatod, ott gondolnak rád,
S értük a mindent jól vigyázd!

Sose tegyél képességeidet meghaladó ígéreteket! Ne ígérj olyasmit, aminek nem tudsz megfelelni!

Tudnod kell azt is, hogy nem létezik új vagy kivételes probléma. Mindig kikérheted olyan emberek tanácsát vagy véleményét, akik előtted már megjárták ugyanazt a poklot.