Számomra az altruizmus és a filantrópia nem kötelesség, hanem élvezet és kielégülés. Ezt a luxust a gazdag emberek engedhetik meg maguknak. Sokkal többre értékelem a filantrópiát, mint, mondjuk, a műkincsek gyűjtését.

Tudod mi a baj ezzel az országgal, Marty? A pénz. Te tanítottad nekem. A gonosznak zsáknyi van, a nemes szándékúnak semmi. A politikusok úgy adják-veszik, mint valami bútort. Sokasodnak a gondok, szemét, bűnözés, kábítószer, szegénység, járványok, éhség. Rengeteget költünk erre, mégis minden csak rosszabb. Miért van ez? Mert a pénznek az a legnagyobb ereje, hogy engedi a rosszakat rossz dolgokat csinálni, azok kárára, akiknek nincs pénzük.

A pénz olyan eszköz, amely kiváltságot és hatalmat teremt. Aki birtokolja, megvesztegethetné pártkádereinket, és alááshatná rendszerünket. A pénz veszedelmes, most és a jövőben is. Óvatosan kell bánnunk vele.

Azokat a dolgokat tartjuk sokra, amelyekért pénzt fizettünk. Az igazság pedig paradox módon ennek éppen az ellentéte. Minden, ami csak valóban értékes az életben, azt ingyen kapjuk. Az elménket, a lelkünket, a testünket, a reményeinket, az álmainkat, az ambíciónkat, az intelligenciánkat, a családunk, gyermekeink, barátaink és a hazánk iránt érzett szeretetünket – mindez a felbecsülhetetlenül nagy értékünk ingyenes. Ám azok a dolgok, amelyek a pénzünkért megvásárolhatóak,tulajdonképpen nagyon alacsony értéket képviselnek, és bármikor pótolhatóak.

A legtöbben több pénzt akarnak, mint amennyire valójában szükségük van, és sokkal kevesebbel megelégszenek, mint amennyit megszerezhetnének.

Az az igazság, hogy a pénz fontossága minden civilizált társadalomban élő személy számára tagadhatatlan. Ezért képtelenség azzal érvelni, hogy nem olyan fontos, mint más dolgok. Hiszen semmi sem veheti át a pénz szerepét azon a porondon, ahol használjuk!

Az emberek nem azért érzik jól magukat a pénzzel kapcsolatban, mert van nekik, hanem azért van nekik, mert a pénz kellemes érzésekkel tölti el őket.

A pénz valaminek az eredménye, és mindig ki kell érdemelni. Hidd el, hogy az életben nincs potyázás, és csak azok csinálnak könnyedén pénzt, akik vagy a pénzverdében dolgoznak, vagy jó úton haladnak a börtön felé – ha nincsenek máris ott. Ezért soha ne feledd: a jó szerencse számít ugyan a pénzügyi sikerhez vezető úton, de mindig erőfeszítésekkel és kemény munkával kell párosulnia!