A tudás hasonló a kézről kézre járó pénzhez. Az embernek részben joga van büszkélkednie vele, ha ő maga dolgozott anyagáért, ő készítette vagy legalább becsületesen szerezte meg a már elkészítettet. De ha ő semmi hasonlót nem tett, csak úgy kapta valamelyik járókelőtől, aki arcába dobta neki, milyen alapon büszkélkedhetne vele?

A tudás megszerzése még nem jelenti azt, hogy meg is tapasztaltunk valamit. Ha képes vagy meglátni az új lehetőséget vagy potenciált, elérkezett az ideje annak, hogy kezdj is valamit az új tudással.

Nem tudom elég erőteljesen hangsúlyozni, hogy az ezoterikus tudás semleges. Nem a tudást kell kifogásolnunk, hanem annak negatív használatát.

Az ismert emberi történelem folyamán a tudás két szintje működik a bolygón. Az egyiket nyilvánosságra hozzák a tömegek számára – javarésze hibás és manipulált, hogy gondolkodásunkat és az általunk teremtett valóságot uralják. A másikat csak néhányan ismerik, leginkább az Elit/Testvériség szintjein.

Minden hajóhad sebessége a hozzá tartozó leglassúbb hajó sebességétől függ. A tanítók gyorsasága is ezen múlik. Ők sem haladhatnak gyorsabban, mint a leglassabban cammogó diákjaik.

Tudni, hogy amit tudunk, azt tudjuk, ám amit nem tudunk, azt nem tudjuk; ez az igazi tudás.

Gondolkodás nélkül tanulni: felesleges vesződés; tanulás nélkül gondolkodni: veszedelmes.

Amikor rátapintok a tudásra, az igazságra, akkor még a testem is berezonál egy bizonyos módon.