Sok jótékonysági munkát végzek, de erről sosem beszélek senkinek. Nem vagyok az a fajta ember, aki csak azért csinál dolgokat, hogy a neve az újságokba kerüljön. Én inkább semmit sem mondok, csak a háttérben bújok meg. Mindig hallgatok erről. Senkinek sem kell tudnia róla, mert nem ez a célja annak, hogy segítesz másokon. Ez csak a segítségről szól, nem akarok semmit sem kihozni belőle, sem jobban érezni magam tőle. Nem akarom, hogy az emberek tudjanak róla, mert nem így kell működnie. Azért teszed, mert ezt érzed helyesnek.

Ha gyereked van, mindig többet aggódsz, ami nem túl jó, de normális. Mivel a fiunk időnként gokartozik, és én sok mindent látok, tudom, mi jelenti a veszélyt.  A gyerekek nem ilyenek, őket nem érdekli, te viszont automatikusan aggódni kezdesz. Ma már tudom, hogy anya és apa miért féltettek annyira. Megérted ezeket a dolgokat, amikről korábban csak hallottál, és csodálkoztál rajta, hogy miért aggodalmaskodtak.

Nem változtatnék semmin. Nem bántam meg semmit, és egyáltalán nem változtatnék semmin. Bizonyos dolgokból tanul az ember. Van, amit jobban csinálsz, van, amit rosszul, de bennem nincsenek rossz érzések semmi miatt sem. Ezenkívül ma itt sem lennék, ha nem úgy csináltam volna dolgokat, ahogyan akartam.

Számomra az eredmények sokkal fontosabbak, mint bármilyen rekord. Talán egy nap, amikor visszavonulok, már fog számomra jelenteni valamit, ha visszatekintek. De most nem.

Én úgy vagyok vele, hogy amíg úgy érzem, képes vagyok versenyezni, és olyan szinten, amit elvárok magamtól, addig szívesen folytatom. És mindaddig, amíg a versenyzés nagyobb részét teszi ki, mint más marhaságok.

Sejtened kell, merre mennek a többiek. Egymásnak feszülnek a kerekek. Ha már évek óta versenyzel, elég pontosan tudod, mit fog csinálni egyik vagy másik, mivel már annyiszor láttad. Vannak, akik mellett mehetsz úgy, hogy a kerekeitek egymásnak feszülnek, mert tudod, hogy nem fog butaságot csinálni. Bízhatsz benne. Aztán vannak azok, akiknél egyáltalán nem lehet tudni. És érzed, hogy velük óvatosabbnak kell lenned. A játék szinte ugyanaz mindenütt. Ismerned kell a másik gyenge pontjait. Zakatol a fejedben lévő számítógép, kiköpi a különböző lehetőségeket, aztán kiválasztod a legjobbat. Vagy a második legjobbat.

Hunt idejében a pilóták sokkal jobban megbecsülték egymást. Ha akkor nekimentél a másik oldalának, az az életébe kerülhetett, mert a benzintankok az autó két oldalán voltak. Most, hogy minden sokkal biztonságosabb, csinálhatsz butaságokat. Akkor nem lehetett. Azért tisztelték annyira egymást, mert tudták, hogy egy hajszálon függ az életük. Most ha valaki bevág a másik elé, nem történik semmi. Akkoriban a pilóták sokkal több időt töltöttek egymással, együtt jártak szórakozni. Biztos a halálfélelem adta ezt az összetartozást.

Tényleg kurva sokat ittam ahhoz képest, hogy autóversenyző vagyok. Mindannyiuk helyett is vedeltem, nem is egyszer. De ma már nem fordul velem elő, hogy a szezon vége utáni piálást várnám. Nem az lebeg előttem, hogy ha majd véget ér a karrierem, akkor ihatok. Megittam én már a magamét.