Nem a közvéleménykutatás dönt. Sportolóként megtanultam a formaidőzítés szerepét. Szezonon kívül nem kell formában lenned, de a verseny napján meg kell mutatnod, mire vagy képes. Így azokon a napokon nem aggódok a pontozás miatt, amikor nincs verseny.

Több mint hét évnyi kaliforniai kormányzóság alatt nagyjából 200 millió dollár értékű filmszerepről mondtam le, és nagyjából 40 milliót költöttem a saját zsebemből választási kampányokra és egyéb költségekre.

Jim Lorimer és én már 47 éve vagyunk barátok. Végig egy nagyon egyszerű, kézfogáson alapuló megállapodás volt köztünk. Nem kellett szerződés, mert az egymásba vetett szilárd hitünk erős alapot adott.

1970-től ösztönösen nyerni akartam: eltakarítani a versenyben mindenki mást, elpusztítani az ellenséget és tétovázás nélkül átgázolni mindenen. Már évekkel a film elkészülte előtt terminátor voltam.

Mindig is érdekeltek az új ötletek. Mindig is szivacsként szívtam magamba bármilyen információt. Éhezem a tudást! És éhezem az új dolgok megtapasztalását.

Nem akarom magam túl erősen megcsípni, mert nem akarok felébredni, és arra eszmélni, hogy ez az egész csak egy álom. Képzeld csak el: reggel ötkor arra ébredek, hogy valaki megráz és azt mondja: “Gyerünk Arnold, kezdődik a műszakod az acélgyárban!”