Mindig többet teljesítettem, mint amennyi kötelező volt. Azt hiszem, ez a siker egyik titka. Nem csupán a pénzügyek terén, hanem mindenben. Ha éppen csak a legszükségesebbet teszed meg az előrejutásért, akkor is előre fogsz ugyan jutni, ám a végeredményben nem lesz semmi kiemelkedő vagy kivételes. Ha előnyhöz akarsz jutni, meg kell tenned azt, amire mások nem hajlandóak.

Jó néhány figyelemreméltó példát láttunk már a sikerre, és ezt a sikert mindig szorgalommal, lelkesedéssel, valamint megfelelő termék és időzítés kombinációjával vívták ki.

A gazdagok felismerik a lehetőségeket, míg a szegények a homokba dugják a fejüket, és úgy tesznek, mintha mi sem történne.

Bármivel foglalkozol is, ne add fel! Mérd fel, és aknázd ki az erősségeidet! Mindnyájan tudunk nyújtani valamit, hiszen különböző egyéniségek vagyunk, és már korábban megmondtam: nem fogadok el kifogást! És amikor az életedről és a szeretteid jólétéről van szó, a kifogások keresését te sem engedheted meg magadnak!

Ha ki akarsz tűnni, fontos többet teljesítened, mint amennyit elvárnak tőled. Én a szabadidőmben is tanultam, és ma is pontosan ugyanezt tenném, ha újra főiskolás lennék. Nem az számít, mit tanulsz; bármi legyen is az, mélyedj el benne még jobban! Minden áldott nap olvass és tanulj annyit, amennyit csak tudsz!

Ha nem lenne egy fillérem sem, de egészséges lennék, tudom, hogy szorgalommal és türelemmel képes volnék mindent újrakezdeni. A kellő szorgalom azt jelenti, hogy napról napra növeld a pénzügyi intelligenciahányadosodat azáltal, hogy lépést tartasz a világ eseményeivel, és pénzügyi kiadványokat olvasol. A türelem pedig annak felismerése, hogy mindenhez időre, erőfeszítésre és gondolkodásra van szükség.