A Google egy nagyon nagy számot jelent. Az a szám, amiben egy egyest száz nulla követ. Egy nevet akartunk találni. Nem voltunk benne biztosak, hogyan kell írni, úgyhogy végül rosszul írtuk. A matematikai kifejezést úgy betűzik g-o-o-g-o-l. Vagyis így kéne írni a Google-t. De ezt szerencsére a legtöbb ember nem tudja.

Lehet, hogy a hétköznapi ember fel sem tudja fogni (…) az ötödik dimenziót, az érzékelésnek ez a gyengesége azonban soha nem akadályozhatta az elsöprő erejű matematikai elméletekkel felfegyverkezett fizikust a világegyetem megértésére irányuló törekvésében. És ha a matematika azt mondja, a világnak jól jönne még néhány dimenzió, kik vagyunk mi, hogy az útjába álljunk?

A természetfilozófia ebben a hatalmas könyvben van megírva, amely örökösen kinyitva hever a szemünk előtt, mondom, az univerzum az, ám meg nem érthetjük, ha előbb nem tanuljuk meg érteni a nyelvét, és nem ismerjük meg a betűket, amelyekkel írva van. A matematika nyelvén van írva, az írásjelek pedig háromszögek, körök és más geometriai alakzatok, mely eszközök nélkül emberi nyelven lehetetlen bármit is megértenünk, ezek nélkül olyan, akárha hasztalanul bolyonganánk egy sötét labirintusban.

Ha valaki nem hiszi, hogy a matematika egyszerű, az azért van, mert még nem jött rá, hogy milyen bonyolult az élet.