Az jelenti a legnagyobb sikert, ha elégedett vagy magaddal. Habár leggyakrabban a pénzzel mérjük a sikert, mégsem a pénz a siker egyetlen mércéje, az csak egy mérce a sok közül. Természetesen fontos mérce, ám az igazi sikert az jelenti, ha érzed, hogy jól végezted el a munkádat, és elérted a magad elé kitűzött célt.

Ha az emberi elme szárnyalását gúzsba kötő kötelék kibomlik, és az ember felismeri képességeit – valós, korlátok nélküli lehetőségeit – akkor, azt hiszem, a pokol kapui megremegnek a félelemtől, s a mennyország harangjai megkondulnak örömükben!

Ha sikeres akarsz lenni, legyen ez a mai az a nap, amelyen elhatározod, hogy nem sodródsz tovább. Tűzz ki magad elé egy konkrét célt! Írd le, mi az! Vésd az eszedbe! Döntsd el pontosan, hogyan tervezed megvalósítani! Ha ez megvan, már csak a nekilendülés kell, aztán nyomban fogj hozzá, s a terveid alapján kezdj cselekedni!

Az emberek többsége egész életére börtönbe zárja magát, annak ellenére, hogy náluk van börtönük kulcsa, csak éppen nem tudnak erről. A börtön az önmaguk által saját elméjükre kényszerített korlátozásokból áll, vagy abból, hogy másokat engednek elméjükre bilincseket helyezni. A kulcs pedig az az erő, amelyet a Teremtő mindenkinek megadott elméjének maradéktalan birtoklására, s arra, hogy minden problémát megoldjon, és minden vágyott célt elérjen.

Az élet egyik legérdekesebb furcsasága, hogy nem az iskolai oktatás, és nem is az elme csillogása az egyéni siker legőbb oka, hanem a félelem hiánya.

Emlékezz: valahányszor a félelem dögmadarát körözni látod, van valami, ami alszik, és fel kell ébreszteni, vagy ami halott, és el kell temetni.