Sose tegyél képességeidet meghaladó ígéreteket! Ne ígérj olyasmit, aminek nem tudsz megfelelni!

A halogató ember elcsépelt alibije – “nem volt rá időm” – valószínűleg több kudarcot okozott, mint az összes többi alibi együttvéve. Azok az emberek, akik viszik valamire, akik megtalálják a helyüket az életben, mindig találnak arra időt, hogy megvalósítsák saját elképzeléseiket, amelyek érdeküket és előrejutásukat szolgálják.

Nem lenne könnyű dolgunk, ha a halogatásnál destruktívabb, haszontalanabb emberi szokást kellene megemlítenünk – holnapra halasztani azt, aminek már a múlt héten el kellett volna készülnie!

A céltudatosság elavulttá teszi a lehetetlen szót. A céltudatosság minden siker szülőanyja. Mindenki számára hozzáférhető – a pénznek semmi köze hozzá. Csak az egyén kezdeményező készsége szükséges ahhoz, hogy megragadja az alkalmat és éljen vele.

Száz emberből csak kettő tudja pontosan, mit vár az élettől, és céljainak elérésére konkrét, hasznavehető terve is csak ugyanennyinek van. Ők azok, akik az élet különböző területein vezető szerepet játszanak, ők a sikeremberek, akiknek úgy alakult az életük, ahogy szerették volna.

Tudnod kell azt is, hogy nem létezik új vagy kivételes probléma. Mindig kikérheted olyan emberek tanácsát vagy véleményét, akik előtted már megjárták ugyanazt a poklot.

A jó humorérzék elegyengeti a siker felé vezető út göröngyeit. Ha te is a jókedéllyel megáldott emberek közé tartozol, tudnod kell, hogy nagyon szerencsésnek mondhatod magad. Ha nem tartozol közéjük, még kifejlesztheted a jó humorérzéket.