A vita eldőlt, Lionel Messi a legnagyobb, méghozzá szó szerint a legkisebb fiúból lett a legnagyobb hős. Ahogyan írva van: a legkisebb lesz a legnagyobb. Az utolsókból lesznek az elsők. Ennél tisztább keresztény történet aligha létezik. A döntőn láthattuk azt is, ki az új trónkövetelő, sőt a szemünk előtt zajlott le a generációváltás: Messi kétszer nyerte meg a meccset Argentínának, két gólt lőtt, Kylian Mbappé kétszer hozta vissza a reményt Franciaországnak, és három gólt szerzett.

(2022. december 19. Nemzeti Sport)

Nincs Európában még egy olyan nép, amely ilyen hosszú idő óta kormányon lévő politikai közösségnek akkora bizalmat tudna adni, mint amit most mi kaptunk a magyaroktól.

(2022. április 3. Budapest, Hír Tv)

Ha megértjük azt, amit a szüleink, a nagyszüleink meg az előttük járók gondoltak és megalkottak, akkor nem hiszem, hogy találhatnánk számunkra kedvezőbb keretet, mint a saját hazánk, a saját nemzetünk, mint Magyarország. Nem kell nekünk birodalmakhoz kapcsolódnunk, vagy oda betagozódnunk, nem jön ki abból nekünk semmi jó. És még ha valami jó ki is jönne, akkor se éreznénk jól magunkat a bőrünkben, mert hiszen szabadságszerető és a független Magyarországba szerelmes magyarok vagyunk. Ebben tudunk élni, ez a mi hazánk, így tudunk lenni boldogok. 

Ez egy nagyszerű ország. Itt vagyunk több mint ezer éve. Okoskodhat itt mindenki, szoktak is okoskodni, adnak nekünk tanácsokat, hogyan kellene ezt csinálni, de nagyon kevés olyan nép van, amelyik olyan hosszú ideig lett volna képes fönntartani magát, alkotni, mindig többet adni a világnak, mint amit kap, hozzáadni jó dolgokat az európai közösségnek a közös teljesítményéhez. Tehát mi egy olyan ország vagyunk, amelynek jó oka van arra, hogy habár megkínzott bennünket a XX. század, és sok mindent elvesztettünk, amit nem szabad lett volna elveszteni, de mégis egy emelt fejjel, büszkén járó, illetve felemelt fejjel bárkinek az arcába nézni képes, erre följogosított nemzet vagyunk, akiknek nem szégyenkezniük kell azért, mert magyarok vagyunk, hanem büszkék lehetünk mindarra, amit az elmúlt, több mint ezer évben letettünk az asztalra, és azt szeretnénk, ha az unokáink büszkék lennének arra, amit mi leteszünk az asztalra. És olyan unokákat szeretnénk nevelni, akikre majd büszkék lehetnek az ő unokáik, és ez így fog menni, amíg világ a világ. Erről szólt ez a mai választás, ez volt benne a misztérium. Magyarország él, Magyarország erős, és a magyarok szeretik a hazájukat.

(2022. április 3. Budapest, Hír Tv)

A Vatikánnal az ember, illetve egy ország nem ápol politikai kapcsolatot, spirituális és lelki kapcsolatot ápol, de nyugodtam mondhatom, hogy a két állam között, a Vatikán és a magyar állam közötti legfontosabb egyetértés éppen a családok tekintetében alakult ki.

 Nincs a világon olyan ember alkotta dolog, amit ne lehetne megváltoztatni. Meg lehet változtatni Magyarországot, meg lehet változtatni Európát és az Egyesült Államokat is. Egy országot megváltoztatni csak olyan embernek van esélye, akiből hiányzik a megfelelési kényszer, egyenesen beszél, kimondja, amit gondol, és ha mond valamit, annak van veleje. 

Talán én lehettem az első ember a családban, akinek azt mondták, hogyha van meló a kertben, és van lecke, akkor a lecke jön előre.

A Fidesz igazi self-made történet. A Fidesz-sztori arról szól, hogy jön tíz-húsz-harminc srác valahonnan, fellázadnak, elegük van a világból, amely körülveszi őket, felhajtják a gallérjukat, és megcsinálják a saját történetüket.

A világnak mindig jót tett az, hogyha sikerült magát kiszabadítani az ideológia, az éppen uralkodó ideológiai irányzatok fogságából, és vissza tudott térni a valóság talajára.