Ha bármiféle szívességet is teszek egy barátomért, azt azért teszem, mert abban a pillanatban azt meg akarom tenni, és nem várom el tőle, hogy akármilyen formában is, de viszonozza. Ha pedig becsap, azt nem vetem a szemére, hanem egyszerűen kisöpröm őt az életemből és megyek tovább.

A barátság jelentését elmagyarázni a legnehezebb dolog a világon. Ez nem olyan dolog, amit megtanulsz az iskolában. De ha nem tanultad meg, hogy mit jelent a barátság, akkor valójában nem tanultál semmit.

A barátok őszinték egymással. Elsimítják minden vitájukat. Ha össze is kapnak, meg tudnak bocsájtani. Egy igazi barát elássa a csatabárdot, mivel a barátság szent kötelék. A bizalomé.

Nekem a barátság olyan, mint a napsugár, amelyik melengeti az ember szívét. A vita meg olyan, mint a felhők: szét kell oszlatni őket, hogy kisüthessen a Nap!

Amikor egy film készítői jól szórakoznak munka közben, a közönség is érzékeli az összhangot, és ennek hatására lejön a filmvászonról valamiféle plusz töltet, amit egyébként egyetlen forgatókönyv vagy költségvetés sem biztosítana. Csakis a barátság.

A barát olyan, mint az esőkabát az előszobában. Amikor nincs szükség rá, “csendesen” meglapul a polcon, de amikor esik, a sötétben is megtalálom, hiszen ott van!