Nem mi vagyunk az ételért, hanem az étel van értünk. Okosan eszem, ezért nincs hasam.
Igyekszem organikus forrásból származó, környezetkímélő körülmények között termesztett, szintetikus anyagokat nem tartalmazó ételeket enni, mert hiszek abban, hogy az egészséges táplálkozás nemcsak a súlyunkra vagy az energiaszintünkre van hatással, hanem általa a betegségek is megelőzhetőek.
Szerintem mindenkinek kötelező lenne komolyan venni az egészségét, a testét, és a rendszeres mozgást.
Rengeteg sportolót ismerek, wimbledoni teniszbajnokoktól kezdve profi baseball-játékosokon át profi bokszolókig és harcművészekig, és én úgy látom, ha a legjobb akarsz lenni, az már nem egészséges. Ha például eljársz bokszedzésekre, akkor az nagyon jó hatással lesz az egészségedre. De ha Mike Tysonnal akarsz bunyózni, az már nem egészséges.
A jó megjelenés és a jó közérzet kéz a kézben járnak. Ha egészségesen élsz, odafigyelsz a táplálkozásra és az edzésre, jól fogod érezni magad.
Négy növény van, mely az emberi élet számára elengedhetetlen: a búza, a szőlő, az olajfa és az aloé.
Egyedül az számít, hogy boldogok és egészségesek azok, akiket szeretsz. Minden más csak szórás a fagylatkelyhen.
Miközben a pontos és objektív megfigyelés életbevágó fontosságát hangsúlyozzuk, sosem szabad szem elől tévesztenünk azt az indokot, amiért is a megfigyeléseket végezzük. Mert a megfigyelés nem azt a célt szolgálja, hogy egymásra halmozzunk mindenhonnan összeszedett információkat és kíváncsiságunkat fokozó tényeket, hanem hogy az egészséget növelje, és életet mentsen.
Ki az egészségesebb: aki vidáman viseli súlyfölöslegét, vagy aki örömtelenül tartja a szigorú fogyókúrát? Régi teóriám, hogy a társadalmi elvárások legalább annyi embert betegítenek meg, mint ahányan az egészségtelen életmód következményeit nyögik.
Aki fogyókúrázik, az nem egyszerűen a súlyát csökkenti, hanem átáll egy egészségesebb életmódra.
A gyógyítás nem az orvostól, hanem a természetből ered. Az orvosnak tehát nyitott elmével a természetből kell kiindulnia.
Nyers koszton élni olyan, mint PhD-t szerezni a növényalapú táplálkozás tudományában – nehéz, de megéri.