Bruce Lipton idézetek

Bruce Lipton idézetek

1944. október 21. –
amerikai biológus

A tudatalattiba beprogramozott viselkedés elsősorban mások (sokszor negatív és lehúzó) viselkedésének megfigyeléséből és letöltéséből származik – főleg szüleink, közvetlen családunk, közösségünk és kultúránk mintáiból.

Mi választjuk meg, mit látunk. Nézhetjük életünket rózsaszín szemüvegen keresztül, s e hit táplálni fogja testünket és lelkünket. Vagy használhatunk sötét színszűrőt, amely mindent félelmetesnek és fenyegetőnek mutat. Így azután könnyen válunk betegségek prédájává. Élhetünk tehát szeretetben és félelemben. A választás a mi kezünkben van!

Testünk-lelkünk kiteljesítéséhez nem csupán a stressztől muszáj megszabadulnunk, de tudatosan kell törekednünk az örömteli, szeretetteljes, teljes életre, mert ez hat a növekedés irányába.

Azt gondolom, hogy az élet és az egészség megértésének egyik legfontosabb kulcsa annak elfogadása, hogy bár azt tanították nekünk, mégis higgyük el, hogy nem vagyunk a génjeink áldozatai.

Mik a következményei a negatív gondolkodásnak? Az, hogy ugyanolyan erővel képes befolyásolni az életedet, mint a pozitív gondolkodás, de pontosan az ellenkező irányban. A placebo (pozitív gondolkodás) bármiből meg tud gyógyítani, a nocebo (negatív gondolkodás) bármilyen betegséget képes előidézni, még a halált is, csak mert hiszel benne.

Ha szeretnéd támogatni az életedet, el kell távolodnod a félelemtől a szeretet felé, a védekezéstől a fejlődés felé. Nemcsak az a cél, hogy kiiktassuk a stresszt, hanem hogy kiiktassuk, és lecseréljük valami pozitívra, szeretetteljesre és fejlődést elősegítőre.

A biológia természete egyszerű. A biológiai szervezetek megváltoztatják biológiájukat, hogy alkalmazkodjanak a környezethez.

Ha rátekintünk a világra, valójában a tudat alatti elménk kezd el dolgozni. A tudat alatti elmédben lévő programokat elsősorban az határozza meg, hogyan viselkedtek az emberek életed első hét évében: az édesanyád, az apád, a testvéreid és a környezetedben élők. A programok többsége, úgy a 70 százaléka negatív, visszahúzó és önszabotáló

A hagyományos orvoslás beleragadt egy régi hitrendszerbe, és be van zárva abba az elméletbe, hogy a betegségek okai a génjeinkben és a biokémiánkban keresendők, ezért a legnagyobb megmentőnkként tekint a gyógyszeriparra. Hogy miért? Mert szerinte a vegyi anyagoknak kellene visszahozniuk számunkra az egészséget. Nos, egyre inkább beigazolódik, hogy ez totális tévedés. Nagyon kevés az olyan betegség, ami kizárólag szervi eredetű. Valójában a 2-es típusú cukorbetegségnek sincs semmi köze a génjeinkhez, az életmódunkra vezethető vissza. A kardiovaszkuláris betegségek 90 vagy akár magasabb százaléka sem szervi eredetű, hanem a stressz nem kezelése okozza.

A newtoni fizikából származó orvostudomány úgy tekint a testünkre, mint egy fizikai gépezetre, amivel ha valami probléma van, az a gépezetben fellépő mechanikai problémára vezethető vissza. Azt mondom, hogy ez valóban nagyon jól hangzott 1925-ig, amikor is megjelent egy újfajta fizika: a kvantumfizika. De mi is a kvantumfizika jelentősége? Nos, azt állítja, hogy létezik egy láthatatlan energia, amiről még csak beszélni sem lehetett az orvostudománynak, hiszen nem vagyunk mások, mint fizikai testek. A kvantumfizika szerint azonban mindaz, amit fizikainak észlelünk, nem más, mint illúzió. Semmi sem fizikai, minden energia. Réges-régen a lélek szó azokat a láthatatlan, mozgó erőket jelentette, melyek befolyásolják a fizikai valóságot. A kvantumfizika visszavisz minket azokba az időkbe, amikor ezek a láthatatlan erők voltak a mindent irányító elsődleges erők. Felteszem a kérdést, vajon mit rejtenek ezek az erők? Elmét és tudatot. Ezért van az, hogy amikor vissza akarsz térni biológiánk legfelsőbb erejéhez, egy gondolathoz érsz. Ez az elmédből érkező láthatatlan energia nemcsak a testedet formálja, de a kapcsolataidat is, és a világot is, amiben élsz.

Mi történik, amikor veszélyt észlelsz? Réges-régen úgy reagáltunk ilyen helyzetben, hogy aktiváltuk az adrenalinrendszerünket, és „üss vagy fuss” választ adtunk. Ha egy kardfogú tigris üldöz, mennyi energiát szánsz arra, hogy elmenekülhess előle? Remélem, egyértelmű a válasz! Energiáid száz százalékát!

Legnépszerűbb szerzők

A. J. Christian (86) Adolf Hitler (70) Ady Endre (100) Agatha Christie (35) A kis herceg (41) Albert Einstein (38) Arisztotelész (100) Arnold Schwarzenegger (106) Audrey Hepburn (41) A zöld íjász (37) Bagdy Emőke (43) Barabási Albert-László (47) Benjamin Franklin (62) Blaise Pascal (50) Bob Gass (40) Bob Proctor (40) Bonaparte Napóleon (62) Brian Tracy (48) Bruce Lee (87) Buddha (71) Bud Spencer (98) Carl Gustav Jung (64) Carl Sagan (54) Cobra Kai (37) Cristiano Ronaldo (77) Csernus Imre (104) Csitáry-Hock Tamás (168) Dale Carnegie (38) Dexter (100) Donald Trump (50) Eckhart Tolle (73) Ezel - Bosszú mindhalálig (132) Fekete István (96) Fernando Alonso (38) Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij (56) Fodor Ákos (135) Fredrik Backman (50) Friedrich Schiller (45) George Gordon Noel Byron (43) Graham Greene (39) Henry Ford (36) Hermann Hesse (60) Hioszi Tatiosz (44) Honoré de Balzac (36) Illyés Gyula (37) Jim Morrison (48) Joe Dispenza (46) Johann Wolfgang von Goethe (290) Jókai Mór (63) József Attila (37) Kepes András (56) Kimi Raikkönen (40) Kodály Zoltán (40) Konfuciusz (52) L. Ron Hubbard (87) Laurell Kaye Hamilton (45) Lewis Hamilton (49) Lucius Annaeus Seneca (38) Madách Imre (40) Mahatma Gandhi (54) Marcus Tullius Cicero (35) Marilyn Monroe (44) Mark Twain (39) Matthew McConaughey (41) Max Verstappen (41) Meryl Streep (50) Miguel de Cervantes (45) Mike Tyson (111) Moldova György (54) Márai Sándor (112) Máté Gábor (orvos) (40) Móricz Zsigmond (50) Müller Péter (95) Napoleon Hill (103) Náray Tamás (59) Oprah Winfrey (60) Oravecz Nóra (35) Orbán Viktor (93) Oscar Wilde (36) Osho (37) Paulo Coelho (217) Pelé (38) Polcz Alaine (41) Rabindranath Tagore (49) Radnóti Miklós (40) Sadhguru (64) Scott Jurek (46) Stephenie Meyer (37) Stephen King (55) Szent-Györgyi Albert (43) Teleki Pál (38) The Originals – A sötétség kora (52) Vavyan Fable (105) Vekerdy Tamás (79) Voltaire (42) Wass Albert (70) William Shakespeare (44) Winston Churchill (60) Zig Ziglar (50) Ákos (56)