Sohase gondolj arra, hogy aznap nem fog sikerülni valami, mert ennek már a puszta gondolata is hozzásegít a sikertelenséghez. Ilyenkor magunkhoz vonzunk minden kicsi és nagy tényezőt, melyek létrehozzák a negatív körülményeket.

Minden,ami létezik, energia….. Az energia tudatosság…. Azért vonzódunk bizonyos emberekhez, helyekhez, élményekhez és életmódokhoz, mert mágnesesen vonzanak magukhoz. Ez a vonzás „köpenyünk” mágnesességéből fakad. Köpenyünk viszont pusztán tükre annak, amit hiszünk, vélünk, gondolunk magunkról.

Nagyon fontos, hogy életed minden mozzanatáért hálás legyél. Sokan csupán arra az egy dologra összpontosítanak, amit szeretnének, és elfelejtenek köszönetét mondani mindazért, amijük van. A vonzás törvénye hála nélkül nem lesz a segítségedre, mert ha nem sugárzol hálát, önkéntelenül is a hálátlanság levegőjét árasztod.

A vonzás törvénye személytelen. Úgy működik, mint egy fénymásoló. Lemásolja, amit minden egyes pillanatban gondolsz és érzel, majd a pontos másolatot elküldi neked ez lesz az életed. Ezért olyan könnyű megváltoztatnod az egész világodat. Ha változtatni kívánsz a külvilágon, nem kell mást tenned, mint átformálni a gondolataidat és az érzéseidet, a vonzás törvénye pedig majd lemásolja a változást.

A vonzás törvénye szerint nem úgy szűnik meg a betegség, ha harcolsz ellene. Egy ilyen küzdelem során a betegséggel vívott harcra koncentrálsz, márpedig azt vonzzuk, amire koncentrálunk. Hagyd hát, hogy az általad kiválasztott orvosok végezzék a dolgukat, te pedig összpontosíts az egészségre. Gondolataid az egészségről szóljanak. Szavaid az egészségre vonatkozzanak. És képzeld magad elé, hogy tökéletesen jól vagy.

Valamennyi érzés tudatalatti benyomást kelt, és ha nem oltja ki egy teljesen ellentétes másik érzés – kifejeződésre törekszik. Két ellentétes érzés közül a domináns fejeződik ki. Az egészséges vagyok erősebb érzés, mint az, hogy egészséges leszek. A leszek, annak a beismerése, hogy nem vagyok. Az az érzés, hogy valaki vagy, mindig erősebb, mint az, hogy valaki szeretnél lenni. Ezért, hogy egy kívánság valóra válhasson, azt az állapotot kell érezned, hogy megvalósult, nem pedig azt, hogy még nem.

A harmonikus vonzás törvénye szerint a gondolatok a maguk anyagi alakmásává lesznek. Ez az igazság magyarázatot ad arra, miért él az emberek többsége boldogtalanságban és nyomorúságban egész élete során. Engedik, hogy lelkük elmerüljön a boldogtalanságtól és a nyomortól való félelemben, s meghatározó gondolataik e viszonylatok körül fognak forogni. A harmonikus vonzás törvénye átveszi az uralmat, s megadja azt, amire számítanak.