A vonzás törvénye rendkívül szófogadó. Ha minden idegszáladdal azokra a dolgokra összpontosítasz, amelyekre vágysz, mindig megadja neked. De ha arra fókuszálsz, amit nem szeretnél – “Jaj, nem akarok elkésni, nem akarok elkésni” -, a vonzás törvénye nem hallja meg, hogy te valójában nem akarod. Egyszerűen megjeleníti az életedben mindazt, amire gondolsz, nem nézve a negatív vagy a pozitív előjelet. A törvény tehát nem az akaráson vagy a nem akaráson nyugszik. Ha odafigyelsz valamire – bármi legyen is az -, azt igenis megteremted.

A vonzás törvényét nem érdekli, hogy egy adott dolgot te jól vagy rosszul élsz-e meg, illetve akarod-e vagy sem. Egyszerűen a gondolataidra reagál.

A vonzás törvényének értelmében a hasonló hasonlót vonz, tehát amikor gondolsz valamire, újabb hasonló gondolatokat hívsz be az elmédbe.

A vonzás természeti törvény. Mint ilyen, épp annyira pártatlan és személytelen, mint a gravitáció. Működése kiszámítható és egzakt.

A vonzás törvénye körbevesz. Mindent te magad vonzol be az életedbe. A kapcsolataidat, a munkádat, a vagyonodat, az adósságaidat, az örömödet, az autót, amelyet vezetsz, és a közösséget, amelyhez tartozol. Igazi mágneskét működsz. Ha gondolsz valamire, megjelenik. Egész életed a fejedben kavargó gondolatok megvalósulása.

Olyan univerzumban élünk, amelyet törvények határoznak meg. Vegyük például a gravitáció törvényét. Ha leesel valahonnan – lehetsz jó ember vagy rossz – , biztos, hogy a földön kötsz ki.

Ha jól érzed magad, azzal megalapozod álmaid jövőjét. De ha rosszul vagy, vágyaid megvalósulása nem lehet tökéletes. A vonzás törvénye a nap minden egyes pillanatában aktív. Minden, amire gondolunk, formálja, alakítja jövőnket. Ha aggodalmaskodsz vagy félsz valamitől, a nap végére még több hasonló érzést hívsz magadhoz.

Most, ebben a pillanatban is elkezdheted egészségesnek és gazdagnak érezni magad. Érezheted a téged körülvevő szeretetet, még ha közvetlen környezetedben épp nem is találod. Az univerzum válaszolni fog a belőled áradó dallamra, rá fog hangolódni legbensőbb érzéseidre, és azoknak megfelelő dolgokat küld vissza hozzád.