A harmonikus vonzás törvénye szerint a gondolatok a maguk anyagi alakmásává lesznek. Ez az igazság magyarázatot ad arra, miért él az emberek többsége boldogtalanságban és nyomorúságban egész élete során. Engedik, hogy lelkük elmerüljön a boldogtalanságtól és a nyomortól való félelemben, s meghatározó gondolataik e viszonylatok körül fognak forogni. A harmonikus vonzás törvénye átveszi az uralmat, s megadja azt, amire számítanak.

Bármilyen gondolatokat küld is az ember a külvilág számára, azok megsokszorozva jutnak vissza akár áldásként, akár átokként, az olyan biztos, mint hogy a nappalra éj következik.

Gondolkozz a nyomor jegyében, s nyomorúságban fogsz élni. Gondolkozz a gazdagság jegyében, s a bőséget fogod magadhoz vonzani. A harmonikus vonzás örök törvényének értelmében az ember gondolatai mindig olyan anyagi öltözetet vesznek fel, amelyek saját természetükhöz illeszkednek.

Az elv, amely dinamikus erővel ruházza fel a gondolatot, hogy az megfeleljen tárgyának, és ezáltal felülkerekedjen minden nem kívánatos emberi tapasztalaton, a vonzás törvénye, más néven a szeretet. Ez egy olyan alapvető és végtelen elv, amely jelen van minden dologban, minden filozófiai rendszerben, minden vallásban és minden tudományos elméletben. A szeretet hatása alól nincs kibúvó. Ez az az érzés, amely életet lehel a gondolatba. Az érzés vágy, a vágy pedig szeretet. A szeretettel átitatott gondolat legyőzhetetlen.

Az uralkodó gondolkodásmód vagy mentális beállítottság mágnes, a törvény pedig az, hogy a hasonló hasonlót vonz. Az előbbi tehát kivétel nélkül olyan körülményeket von maga után, amelyek saját természetének felelnek meg.

A teremtés folyamatos. Minden egyes alkalommal, amikor valaki hosszasan vagy tartósan gondol valamire, egyben teremt is. Egészen bizonyos, hogy gondolatai nyomán előbb-utóbb megvalósul valami.

Fontos, hogy mindig tudatosan válogasd meg a gondolataidat. Ez valójában nagyon élvezetes, hiszen magad lehetsz saját életed remekműve! Egy igazi Michelangelo vagy, akinek Dávidja nem más, mint saját maga.