Az az igazság, hogy a pénz fontossága minden civilizált társadalomban élő személy számára tagadhatatlan. Ezért képtelenség azzal érvelni, hogy nem olyan fontos, mint más dolgok. Hiszen semmi sem veheti át a pénz szerepét azon a porondon, ahol használjuk!

Az emberek nem azért érzik jól magukat a pénzzel kapcsolatban, mert van nekik, hanem azért van nekik, mert a pénz kellemes érzésekkel tölti el őket.

A pénz valaminek az eredménye, és mindig ki kell érdemelni. Hidd el, hogy az életben nincs potyázás, és csak azok csinálnak könnyedén pénzt, akik vagy a pénzverdében dolgoznak, vagy jó úton haladnak a börtön felé – ha nincsenek máris ott. Ezért soha ne feledd: a jó szerencse számít ugyan a pénzügyi sikerhez vezető úton, de mindig erőfeszítésekkel és kemény munkával kell párosulnia!

Furcsa dolog, te is bizonyára már ezerszer elmondtad… hogy soha nem fogod megtudni, mire vagy képes, amíg meg nem próbálod. Bármennyire is szomorúan hangzik, legtöbben soha sem próbálnak meg semmit sem csinálni addig, amíg nem biztosak benne, hogy menni fog nekik.

Ahogy az egyik elképzelést sikerül valóra váltanod, máris abba a helyzetbe kerülsz, ahol még nagyobb álmok várnak rád. Erről szól a Teremtő Folyamat, barátom.

Magadhoz vonzol majd mindent, amire csak szükséged van. Ha pénz kell, megkapod. Ha emberi társaság híján vagy, azt is megkapod. Ha egy bizonyos könyvre van szükséged, megkapod. Ezért mindig figyelj oda rá, hogy kit és mit vonzol magadhoz. A teremtés szó szerint fizikai valósággá változtatja vágyaidat, és mindezt veled és általad teszi. A törvény értelmében.