A kételyek, a félelmek, a pesszimizmus és a negatív gondolkodás az élet forrásának mételyei. Elszívják az energiát, a lelkesedést, a törekvést, a reményt, a hitet és mindent, ami értelmet, örömöt és kreativitást ad az életnek.

Minden, amit az univerzumban látsz – magadat is beleértve – a végtelen erő megnyilvánulása. Ez az erő folyamatosan beléd – és rajtad keresztül – áramlik. A tudósok azt mondják, hogy minden energia. Én úgy szeretem ezt megfogalmazni, hogy minden a Szellem.

A legtöbb vallás tanításai szerint Isten felel mindenért, ami ebben a világban létezik, és ami engem illet, teljes mértékben egyetértek ezzel a kijelentéssel. Társteremtőkként azonban nekünk, embereknek kell felelünk azért, AMIT Isten a mi életünkben tesz.

A bankszámlád jelenlegi állapota, a vásárlásaid, az egészséged, a társas életed, a munkahelyi pozíciód stb. nem más, mint régi gondolataid fizikai megvalósulása. Ha komolyan szeretnél változtatni vagy javítani a fizikai világban megjelenő eredményeiden, meg kell változtatnod a gondolataidat – ráadásul azonnal, ebben a minutumban.

A legtöbben, akik nem képesek a nekik tetsző életstílushoz elegendő pénzt felhalmozni, általában ugyanazok, akiket a leginkább befolyásol mások véleménye.

Úgy tűnik, hogy az emberek nagy-nagy többsége mindig is a múltban élte az életét. Más szóval, saját magukat kárhoztatták fél életre azáltal, hogy régi képekhez ragaszkodtak.

Azok, akik nagy dolgokat visznek végbe, mind biztosra veszik, hogy elérik a céljukat; majd körülnéznek, és neki is látnak! Ne hagyd, hogy félrevezessenek az érzékszerveid – mindannyian ugyanazokkal az alapvető szellemi eszközökkel rendelkezünk, mint a Wright fivérek, Edison vagy Bell, és mindannyiunkban megvan az az istenadta képesség, hogy használjuk is ezeket az eszközöket, ahogyan ők is tették.

Jelen pillanataik nagy részét sokan a halottak és a felejtendő múlt időzónájában való szellemi botorkálással töltik.