Azok számára, akik a hatvanas és hetvenes években voltak gyerekek, vagy ekkor léptek kamaszéveikbe, a nap nagy része valamilyen módon a mozgásról szólt. Sokat játszottunk kint a szabadban, elvégre akkor még nem voltak számítógépes játékok, a szüleink pedig ezzel a felkiáltással keltettek bennünket: „Ki az ágyból, irány a levegőre játszani!” És mi szépen sétáltunk vagy bicikliztünk öt-tíz kilométert mindennap, vagy esetenként jóval többet is, ha iskolába vagy a haverokhoz mentünk.

Az egészséghez feltétlenül szükséges az erős, ellenálló test: enélkül képtelenek vagyunk részesülni a körülöttünk lévő világ csodáiból.

Az élet ajándék, amelyre vigyázni kell, jól felhasználni, és minden percét kiélvezni.

Elhatározás, céltudatosság és türelem kell ahhoz, hogy képesek legyünk megváltozni, kivált akkor, ha fizikailag akarjuk magunkat formába hozni. Ebben a mai világban azt várjuk el, hogy minden gyorsan és egyszerűen működjön, és valahogy nem fűlik ahhoz a fogunk, hogy alaposan átgondoljuk és elemezzük a helyzetünket. Minden száguldjon csak széles sávon, a problémáink pedig egy kattintással legyenek megoldhatók! És persze ugyanilyen gyorsan és fájdalommentesen javuljon az egészségünk is! Sokan, akik javítani szeretnének az edzésmódszerükön és étkezési szokásaikon, sajnos túl gyorsan feladják, így az eredmények is elmaradnak. De vajon miért? A kudarc leggyakoribb oka éppen az, hogy nem tudjuk, mit is szeretnénk valójában elérni az edzéssel – türelem és kitartás kell az első naptól fogva: tudnunk kell, hogy hosszú távú projektbe vágtunk bele. Ha új és egészségesebb életet akarsz kezdeni, nem lesz elég egy kávészünet.

A pénz kényelmet és biztonságot tud nyújtani, boldogságot, szeretetet és legfőképpen egészséget azonban soha.

Most már nem múlik el nap, hogy ne meditálnék. Mit is mondanak a meditációról? “Amire szükségünk van, az egy csészényi megértés, egy hordónyi szeretet és tengernyi türelem”. Csak nyugodtan – éld át az élményt, melynek hatására meggyőződésem szerint az életet is tisztábban láthatod.