Arra a kérdésre, hogy mit keresünk mi itt, a válasz az, hogy utazást teszünk a Föld bolygón. Az utazás szó két dolgot sejtet:

– van egy cél, egy létjogosultság avagy egy ok a létezésre

– van egy kezdet és egy vég.

Vagyis átutazóban vagyunk, egy olyan helyen, ami nem a mi tulajdonunk, és ahova mint látogatók érkeztünk.

Az Egyetemes Törvény a rend, amely irányítja az Univerzumot. Ez az isteni, kozmikus rend, amelynek okán a dolgok a megfelelő időben a megfelelő helyre kerülnek.

Az önmarcangolás alacsony szintű energiát teremt. Ez az energia olyan ragályos, mint valami vírus. Minél többen működnek félelemből és alacsony szintű energiával, annál több lesz az erőszak, a háború és a gyűlölet.

A szívben rejlő szakrális tér, melyre olykor, mint a szív titkos kamrájára utalnak, a tudat időtlen dimenzióját jelenti, ahol minden lehetséges, itt és most. Számos ősi írásban és később lejegyzett szájhagyományban találunk utalásokat a szívben nyugvó titkos vagy különleges helyre.

A legnagyobb hazugság, amit mondtak nekünk, hogy lineáris lények vagyunk, akik lineáris életet élnek. Dimenzionális lények vagyunk, akik dimenzionális életet élnek.

Ha megszabadulsz azoktól a korlátoktól, amelyeket a fizikai érzékszerveid erőltetnek rád, hihetetlen mértékben megváltozik körülötted a valóság, mivel olyan realitásokat fogsz felismerni, amelyeket jelenleg még nem érzékelsz.