Ronnie egy gladiátor! Amikor azt mondja, hogy csak azt bánta meg, hogy 800 fontba kettőt guggolt és nem négyet, azért nem értik az emberek, mert arra külön születni kell, hogy valaki ilyen mentalitással rendelkezzen. Én elhiszem Ronnie-nak, hogy csak tényleg ennyit bánt meg.

Szülőként pozitív dolgokat táplálj a gyermekeidbe, és a negatív gondolatoktól tartsd távol őket. Mert a kimondott szónak hatalmas ereje van. A szavak bánthatnak és inspirálhatnak is. Így szülőként erősen hiszek benne, hogy nekünk kötelességünk erre nagyon figyelni.

Hiszek benne, hogy vannak nem mindennapi emberek, nem mindennapi gondolkodással, akik megvalósítják az álmaikat. Ez csak keveseknek a sajátja. Ezért van csak egy Muhammad Ali, egy Arnold Schwarzenegger, és egy Lee Haney.

A szüleimtől kértem karácsonyra egy súlyzókészletet 11 éves koromban. Műanyagból volt és kaptam mellé egy Charles Atlas által írt könyvet is, ami a gyakorlatokat tartalmazta. Ez vált a Bibliámmá, mindennap forgattam.

Hatéves korom óta az volt az álmom, hogy Sámson vagy Herkules legyek.

Csak 24 éves voltam, amikor megnyertem az első Mr. Olympia címemet. Ilyen fiatalon világbajnoknak lenni elég nagy nyomást jelentett. Idővel aztán megnyertem a 8. Olympiát is, amivel beállítottam a rekordot. A csúcson voltam: a valaha látott legjobb formát hoztam, nagyszerű edzéseket végeztem, és semmit sem bántam meg. De aztán éreztem, hogy eljött az ideje a befejezésnek.

Szerencsés vagyok, hogy sok jó dolog történt velem az életem során, amely azoknak az értékeknek köszönhető, amelyeket megtanultam, mialatt felnőttem. Mire szánjunk időt, ha nem arra, hogy ezeket az értékeket a következő generációnak is átadjuk?