Tudod, csupán három lépcső vezet fel ebbe a ringbe…mindössze három. De ma este úgy tűnik majd, mintha egy hegyre kéne felmásznod. És amikor átbújsz azokon a köteleken, akkor az lesz a legmagányosabb hely a világon, mert csak egy másik bokszoló lesz ott bent veled, aki ki akar ütni. Úgyhogy ideje feltenned magadnak a kérdést: Azért vagy itt, hogy másoknak bizonyíts, vagy azért, hogy magadnak?

Nem tagadhatod meg azt, ami vagy. Elfelejtheted a pénzt, meg a sok drága cuccot, ami körülvesz, mert az valóban nem számít. De nekünk nincs más választásunk. Mi gyilkos ösztönnel születtünk, és azt nem lehet egyszerűen kikapcsolni, mint egy rádiót. Nekünk mindig akcióban kell lennünk, mert harcosok vagyunk. És ha nincs megvívandó csata, akkor abba a harcos belehal.  – (Apollo a Rocky 4-ben.)

Sok mindent mondhatnék erről az emberről, de nem hiszem, hogy számítana valamit. Már csak az számít, amiért kiállt, amiért élt és amiért meghalt. Te mindig úgy cselekedtél, ahogy jónak láttad. Sokáig nem értettelek meg, de most már értelek. – (Rocky 4)