Ha állandóan félünk, félünk valamitől, gondolatainkban szinte megteremtjük a lehetőséget félelmünk tárgyának kedvező kialakulásához. Megteremtődik az a légkör, melyben az gyökeret ver és nőni kezd. Szinte magunkhoz vonzzuk a balszerencsét.

Aki sikert feltételez, már törekszik is a sikerre. Aki kudarcot vár, hajlamos a kudarcra. Akár sikert, akár kudarcot képzelünk el, az erősen hajlik a megvalósulásra, hasonlóan ahhoz a képhez, melyet magunkban kiszínezünk.

Sohase gondolj arra, hogy aznap nem fog sikerülni valami, mert ennek már a puszta gondolata is hozzásegít a sikertelenséghez. Ilyenkor magunkhoz vonzunk minden kicsi és nagy tényezőt, melyek létrehozzák a negatív körülményeket.

A boldogság szokását ki lehet fejleszteni boldog gondolatok gyakorlásával. Vedd sorba boldog gondolataidat és gondold végig őket többször naponta. Ha egy boldogtalan gondolat jut közben eszedbe, azonnal állj le, tudatosan űzd el és helyettesítsd rögtön boldog gondolattal.

Minden ember a saját boldogtalanságának is a kovácsa. Ter­mészetesen nem minden boldogtalanságot teremtünk mi, mert a környezetünk is hozzásegít nem egy szomorúságunkhoz, mégis tény, hogy nagymértékben párolhatjuk le az élet alkotórészeiből boldogságunkat, vagy boldogtalanságunkat, gondolatainkkal és magatartásunkkal.

Minden nagy egyéniség, akit ismertem, – és sokakat ismertem – csodálatos munkakapacitással rendelkezett, és ezek az egyénisé­gek mind harmóniában voltak a Végtelennel. Minden ilyenfajta egyén harmóniában van a természettel és az isteni energiákkal.

Ha az egyén okosan visel gondot testére, megfelelő diéta, fizikai mozgás, alvás segítségével és nem él vissza fizikumával, akkor a test meglepő energiákat termel és tárol, jó egészségben tartja önmagát.

Ha nincsen egy szerény, de indokolt bizalmad saját erődben, sohasem lehetsz sikeres, vagy boldog. De egészséges önbizalommal sok sikert érhetsz el. A kisebbség és alkalmatlanság érzése megakadályozza reményeid megvalósulását, de az önbizalom sikeres tettekhez és az önmegvalósításhoz vezet.