A 70-es években Arnolddal edzettem együtt néhány évig, és azonos tudásalappal bírtunk. Egymás ellen versenyeztünk, de ugyanakkor tiszteltük is egymást, és barátok is voltunk. Tulajdonképpen ez volt a társasági életünk: együtt lógtunk akkor is, amikor nem edzettünk, és egymástól tanultunk.

A célom, hogy egy könnyebb súlyzót nehezebbnek érezzek. Nagyon szigorú formában hajtom végre az ismétlést. A pozitívot egy robbanékony kontrollált formában, míg a negatívot rendkívül lassan csinálom. Próbálok minél jobban ellenállni a negatívnak. De a lassú pozitív szakaszokban nem hiszek, szerintem az csak időpazarlás. Épp annyi energiát adok a pozitívba, hogy meglegyen, aztán a negatívnak próbálok minél jobban ellen tartani. A negatívnak mindig egy kicsit lassabbnak kell lennie, mint a pozitív szakasznak. És én mindig nyújtok a sorozatok között. Rögtön a szett után nyújtom az igénybe vett izmot 15-20 másodpercig. És mindig fantasztikusan fel vannak pumpálva az izmaim edzés alatt. Minden edzésem során a nagyszerű pumpálás elérése, és minden szett után nagyszerűen be vagyok durranva.

A helyzet az, ahogy öregszel, egyre nagyobb az esélyed a sérülésre. És az évek alatt a bekapott sérüléseimet megtanultam körbe edzeni. Rengeteg olyan gyakorlat van, amelyeket már nem tudok korábbi sérülések miatt csinálni. Egyszerűen fájdalmas csinálni. Csináltam felszereléseket magamnak, amelyekkel nagyszerűen meg tudom edzeni a kérdéses izomcsoportot, a korábbi gyakorlat mellőzésével. És nem végzek veszélyes, őrült mozdulatokat.

Az emberek szerintem túl sokat esznek, és ha jó formába akarsz kerülni, akkor nem kell túl sokat enni. Így én addig várok, amíg éhes nem leszek. Amíg nem vagyok éhes, addig nem eszek. Egy kicsit éhesnek kell lennem, hogy egyek. Nem vesztesz izmot, ha érzed az éhségérzetet, ez csupán úgy 8 óra múlva fog bekövetkezni. Általában amikor éhséget kezdesz érezni, az egy jel, hogy a tested elkezdett raktározott zsírt égetni. Szeretek ezzel az érzéssel lenni egy darabig, és bátorítom az embereket is, hogy így tegyenek. Ha súlyt akarnak veszíteni, tudniuk kell, hogy milyen érzés éhesnek lenni. Nem kell éhesnek maradnod. Ha sovány akarsz lenni, és zsírt akarsz veszíteni, akkor maradj éhen tovább.