Ha az a fő célod, hogy értéket hozz létre egy nagy probléma innovatív megoldásával, valószínűbb, hogy pénzt keresel vele, mintha a pénzszerzés vágyával fogsz bele, és sem pénzt, sem értéket nem hozol létre.

Ha valamit tényleg el akarsz érni, az csak rajtad múlik. Kezeld magas prioritással, vagy vedd le a listáról!

Nagy a különbség aközött, hogy valamit megpróbálunk, és valóban megcsináljuk. Gyakran mondjuk, hogy megpróbálunk megtenni valamit – lefogyni, többet mozogni, állást találni. De az az igazság, hogy vagy megtesszük, vagy nem tesszük meg. Megpróbálni annyit jelent, mint megfutamodni. Százszázalékosan kell összpontosítanod, hogy megtörténtté tehess valamit. Ha ennél kevesebbet teszel bele, csak magadat okolhatod, ha nem sikerül elérni a célod.

A kudarc természetesen nem örömteli. Sokkal jobb a sikereinkről mesélni. Ám a kudarc álruhás lehetőség is lehet. Arra kényszerít, hogy újraértékeljük céljainkat és prioritásainkat, és gyakran nagyobb sebességgel hajtanak minket előre, mint a folyamatos siker.

Mindig vannak lehetőségek, amelyek csak arra várnak, hogy kiaknázzák őket. Ahelyett hogy felkérésre várnál és óvatosan körbejárnál egy lehetőséget, ragadd meg!

A lehetőségek néha pont az utca túloldalán hevernek – csak fel kell állnod az asztalod mögül, hogy észrevedd őket.