Tyson Fury idézetek

Tyson Fury idézetek

1988. augusztus 12.-
brit profi ökölvívó

Szerintem AJ fantasztikus volt, remek volt a kiütés is. Majdnem bejött a jóslatom, mert arra tippeltem, hogy AJ már az első menetben lezárja a meccset. Ez egy nagyon durva ébredés volt Ngannou számára, mert egy kicsit beképzelt lett, most viszont szépen kiütötték. Így kell lerendezni egy bokszolónak egy kertecharcost, szóval jár a dicséret AJ-nek, mert fantasztikus munkát végzett. Számítottam rá, hogy ez fog történni. Azt mondtam, hogy AJ egy meneten belül fog nyerni, de ma tévedtem.

– dicsérte honfitársát, Anthony Joshuát, a Francis Ngannou ellen aratott kiütéses győzelme után.

Az nem is jutott az eszembe, hogy ‘oké, ennek itt akkor most vége’. Helyette azt gondoltam, ‘Oké, szép találat. De mindjárt visszaadom.’ És meg is tettem. Megingatott, leterített a földre rendesen, de ilyen a boksz, és az élet is ilyen. Nem arról szól, hányszor kerülsz a földre, vagy hányszor nyersz és veszítesz. Arról szól, hogy felállsz, visszajössz, és mész tovább, pont, ahogy Rocky mondta.

– mondta Fury arról a pillanatról, amikor Deontay Wilder egyik ütésétől a földre került.

A bolygó legjobb nehézsúlyú bokszolójaként próbáltam meg véget vetni az életemnek 2016-ban. De ha beüt a depresszió, nem számít, ki vagy. A depresszió nem jelenti azt, hogy valaki gyenge vagy rossz ember; az pusztán egy betegség, amivel sokunknak szembe kell néznünk.

A nevem Tyson Luke Fury, és ugyanúgy küzdök a hibáimmal, mint mindenki más a világon. Mentális betegségekben szenvedek, továbbá kényszerbeteg vagyok. Nem mellesleg a világ első számú nehézsúlyú bokszolója.

Ez az igazság, befejeztem.  Mindenkinek megvan a maga pillanata. Boldog és egészséges vagyok, ép az agyam, és tudok beszélni. Csodálatos feleségem és hat gyermekem van, rengeteg övet szereztem, sok pénzt kerestem, és számos sikert elértem. Miért csinálnám tovább? Az ökölvívás veszélyes sport, egy ütés mindennek a végét jelentheti. Akkor szállok ki, amikor még nyeregben vagyok. Én vagyok a második nehézsúlyú világbajnok, aki veretlenül fejezi be. Rendkívül boldog és elégedett vagyok azzal, amit elértem.

Azzal bokszolok, akit éppen elém hoznak. Itt van Whyte, aztán jöhet a kisegér Usyk, akit nagyon szeretnék beküldeni a csapdába. Vissza akarom paterolni nehézsúlyból a középsúlyúak közé. Mert egy középsúlyú. Joshua egy testépítő, egy fabaktát sem ér az egész gyerek. Mondhatják, hogy Usyk mennyire jó, szerintem meg nem az. Verjen meg egy normális bokszolót. Chisora, a felhozóemberek díszpéldánya ellen majdnem megdöglött. Aztán jött ez a testépítő, aki nyomokban sem emlékeztet bokszolóra, ezzel is megszenvedett. Majd ha egy tisztességes bokszolót legyőz, akkor lesz bajnok. Ha engem meg tud verni, akkor azt mondom, tényleg ér valamit, de jelenleg nem tartom semmire.

Joshua egy rakás szerencsétlenség, egy mihaszna alak. Ahogy szintet lépett, egyből képen vágták, aztán elment Amerikába, hogy egy kis zsírdisznó kiüsse, aki ráadásul egy héttel a meccs előtt tudta meg, hogy etetés van. Nagy bunyós? Ne má’! Haszontalan semmirekellő inkább. Jön egy feleakkora csávó, mint ő, aztán simán kibokszolja. Egy rakás szerencsétlenség, a következő meccsén ugyanúgy nem fog tudni semmit kezdeni Usykkal, mint elsőre és le is húzhatja a karrierét a klotyón. Usyk egy kiváló cirkálósúlyú bokszoló, de üthető és összességében véve nem egy nagy szám. Kicsi, de nem túl gyors, technikailag mondjuk rendben van, és emellett a nyominger Joshua mellett egy Muhammad Alinak látszik.

Felhívom, és néha azt mondom, „mi van veled AJ, hogy vagy?”. Néha piszkáljuk egymást, én azt mondom, hogy kiütöm őt, amire ő is azt mondja, hogy ki fog ütni. Erre persze azonnal azt mondom, hogy a legutolsó produkciója alapján sokat kell javulnia ahhoz, hogy kiüssön.

Olyan ellenfelem volt, aki egyetlen ütéssel lekapcsolja bárkinél a pilácsot. Talán minden idők legkeményebb ütője Deontay. Én viszont mindenből felállok. Mindig. Nagyon büszke vagyok ezekre a meccsekre, különleges mérkőzések voltak, amiket Deontay és én lenyomtunk, a legnagyobbak között tartják őket számon. Jó tanulópénz volt mindkettőnknek és segített, hogy jobb emberek legyünk. Deontay és én is.

Nem szeretem az ilyen virtuális harcokban összehasonlítani magam a boksz legendáival, mert tiszteletlenségnek tartom. A válaszom, hogy megvernék minden embert, akit ember szült, de nem mondanám ezt a múlt hőseiről. De mélyen belegondolva nem hiszem, hogy bármelyik múltbéli harcos legyőzne engem. Azt gondolom, hogy én vagyok a valaha élt legnagyobb harcos, bármelyik generációból.

Nagyon sok ember küzd mentális problémákkal, szürkének látják a hétköznapjaikat, a világot, de újra felépíthetjük az életünket, ha elkezdjük élvezni a legkisebb dolgokat.

A boksz nem atomfizika, még akkor sem, ha a manapság megpróbálják tudománnyá tenni. Ha nem vagy képes harcolni, ha nem mered odatenni magad, akkor el is felejtheted az egészet. Ha az első állba vágástól pánikba esel, a világ összes proteinszelete sem fog rajtad segíteni.

Legnépszerűbb szerzők

A. J. Christian (86) Adolf Hitler (70) Ady Endre (100) Agatha Christie (35) A kis herceg (41) Albert Einstein (38) Arisztotelész (100) Arnold Schwarzenegger (106) Audrey Hepburn (41) A zöld íjász (37) Bagdy Emőke (43) Barabási Albert-László (47) Benjamin Franklin (62) Blaise Pascal (50) Bob Gass (40) Bob Proctor (40) Bonaparte Napóleon (62) Brian Tracy (48) Bruce Lee (87) Buddha (71) Bud Spencer (98) Carl Gustav Jung (64) Carl Sagan (54) Cobra Kai (37) Cristiano Ronaldo (77) Csernus Imre (104) Csitáry-Hock Tamás (168) Dale Carnegie (38) Dexter (100) Donald Trump (50) Eckhart Tolle (73) Ezel - Bosszú mindhalálig (132) Fekete István (96) Fernando Alonso (38) Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij (56) Fodor Ákos (135) Fredrik Backman (50) Friedrich Schiller (45) George Gordon Noel Byron (43) Graham Greene (39) Henry Ford (36) Hermann Hesse (60) Hioszi Tatiosz (44) Honoré de Balzac (36) Illyés Gyula (37) Jim Morrison (48) Joe Dispenza (46) Johann Wolfgang von Goethe (290) Jókai Mór (63) József Attila (37) Kepes András (56) Kimi Raikkönen (40) Kodály Zoltán (40) Konfuciusz (52) L. Ron Hubbard (87) Laurell Kaye Hamilton (45) Lewis Hamilton (49) Lucius Annaeus Seneca (38) Madách Imre (40) Mahatma Gandhi (54) Marcus Tullius Cicero (35) Marilyn Monroe (44) Mark Twain (39) Matthew McConaughey (41) Max Verstappen (41) Meryl Streep (50) Miguel de Cervantes (45) Mike Tyson (111) Moldova György (54) Márai Sándor (112) Máté Gábor (orvos) (40) Móricz Zsigmond (50) Müller Péter (95) Napoleon Hill (103) Náray Tamás (59) Oprah Winfrey (60) Oravecz Nóra (35) Orbán Viktor (93) Oscar Wilde (36) Osho (37) Paulo Coelho (217) Pelé (38) Polcz Alaine (41) Rabindranath Tagore (49) Radnóti Miklós (40) Sadhguru (64) Scott Jurek (46) Stephenie Meyer (37) Stephen King (55) Szent-Györgyi Albert (43) Teleki Pál (38) The Originals – A sötétség kora (52) Vavyan Fable (105) Vekerdy Tamás (79) Voltaire (42) Wass Albert (70) William Shakespeare (44) Winston Churchill (60) Zig Ziglar (50) Ákos (56)