A vegetarianizmus a világszemléletem. (…) Vegetáriánus vagyok, és az is maradok, akkor is, ha hirtelen az egész Föld húst enne. Ez az én tiltakozásom a világ állapota ellen. Vegetáriánusnak lenni azt jelenti, hogy az ember nem vesz részt, hogy szembe fordul a dolgok aktuális menetével. Atomerő, éhezés, kegyetlenség – muszáj protestálnunk, és állást foglalnunk. A vegetarianizmus a konzekvenciám. És én ezt jelentősnek tartom.

Mindannyian Isten teremtményei vagyunk. Hogy kegyelemért és igazságosságért imádkozunk, miközben tovább folytatjuk az állatok húsának evését, melyeket miattunk vágtak le, összeegyeztethetetlen. (…) Az ember igazságra való vágyakozása azonban elbukik, valahányszor állatot öl, hogy azt megegye. Mert az ember kegyelmet kér Istentől, ő maga azonban nem kész arra, hogy kegyelmet gyakoroljon. Milyen jogon reméli akkor Isten kegyelmét? Igazságtalan és minden konzekvenciát mellőző valami olyat elvárni, amit az ember maga nem akar megadni.

Gyakran mondják, hogy az ember mindig is evett húst, mintha ez arra lenne igazolás, hogy ezt továbbra is megtegye. Eszerint a logika szerint nem szabadna megakadályoznunk az emberölést, mivel azt is kezdettől fogva tesszük.