Nem is annyira azt kapod, amit gondolsz, sokkal inkább azt, amit érzel. Ezért van, hogy egyesek képesek egy egész napot elrontani, csak mert felkeléskor véletlenül beverték a lábujjukat. Pedig érzelmeik áthangolásával könnyedén megváltoztathatnák adott napjukat – sőt az egész életüket. Ha vidáman indul a napod, a vonzás törvényének értelmében folyamatosan újabb és újabb pozitív helyzetek és emberek felbukkanására számíthatsz – egészen addig, amíg nem hagyod, hogy valami elrontsa a kedvedet.

A vonzás törvényét nem érdekli, hogy egy adott dolgot te jól vagy rosszul élsz-e meg, illetve akarod-e vagy sem. Egyszerűen a gondolataidra reagál.

A vonzás törvényének megértése támpont a megfelelő érzések kialakításában, amelyet sokféleképpen kiegészíthetsz. Menj el egy próbavezetésre a kiszemelt autóval. Térképezd fel a lakáskínálatot. Járd körbe álmaid házát. Tegyél meg mindent, ami erősíti vágyaid teljesülésével kapcsolatos pozitív érzéseidet. Ezzel sokat teszel azért, hogy valóban megkapd, amit szeretnél.

Az univerzum nem ismer méreteket. Tudományos értelemben véve nem nehezebb bevonzani egy általunk hatalmasnak tartott dolgot, mint valami csekélységet. Az univerzum mindent nulla erőfeszítéssel ér el. A fű sem erőlködik, amikor nő. Minden a hatalmas terv része. Minden attól függ, mi van a fejedben. Hogy valamiről azt gondolod: “Ez nagy dolog, jó darabig el fog tartani”, vagy azt, hogy “Ez semmiség. Adok neki egy órát”.  Az ilyen szabályokat te állítod fel. Ha olyan érzéseket táplálsz valamivel kapcsolatban, mintha az már a birtokodban volna, az univerzum azonnal válaszol.